Gå til sidens hovedinnhold

– Sønnen min skulle drepes

Artikkelen er over 9 år gammel

Sønnen til Ullensaker-ordfører Harald Espelund ligger på sykehus etter å blitt funnet knivstukket og forlatt.

Harald Espelunds yngste sønn ligger alvorlig skadet på Ullevål universitetssykehus, etter at han ble knivstukket og etterlatt ved Hellesjøveien i Sørum torsdag kveld. En 18 år gammel kamerat av ordførersønnen ble raskt pågrepet og siktet i saken.

Ullensaker-ordføreren mener 32-åringen ble utsatt for et brutalt og planlagt drapsforsøk.

– Han tok med seg sønnen min ut i skogen for å likvidere ham, sier ordføreren.

– Ligger i koma

Ifølge Espelund er sønnen fortsatt veldig alvorlig skadet etter knivstikkene han ble påført.

– Situasjonen forverret seg etter en operasjon. Han ble liggende i koma. Men jeg fikk snakket med ham mens han fortsatt var våken, sier den kjente Frp-ordføreren.

Espelund sier sønnen har fortalt at han ble utsatt for et uprovosert angrep av den siktede 18-åringen.

– Både sønnen min og denne 18-åringen driver med musikk. Torsdag ble min sønn spurt om å være med på en spillejobb i Sørum. Det hele viste seg å være iscenesatt, sier Espelund.

– Det var sønnen min som kjørte, mens denne 18-åringen satt på og staket ut kursen. Det var bare han som visste hvor de skulle. Men framfor å vise veien til et spillelokale, ble sønnen min dirigert ut på en lite trafikkert vei, fortsetter ordføreren.

– Uprovosert angrep

Ute på den avsidesliggende veien skal 32-åringen ha blitt utsatt for det ordføreren karakteriserer som et uprovosert angrep.

– 18-åringen mente at han hørte noen ulyder fra bilen og fikk sønnen min til å stoppe. Han gikk deretter ut av bilen og over til førersiden, før han åpnet døra og knivstakk sønnen min to ganger i ryggen og en gang i magen. Det hele var fullstendig uprovosert, hevder Espelund.

Ifølge ordføreren har sønnen fortalt at han deretter ble frarøvet både mobil og lommebok, før 18-åringen satte seg i bilen og kjørte fra den hardt skadede 32-åringen.

Han ble funnet av to personer i en forbipasserende bil. Personene varslet politi og ambulanse, og startet livreddende arbeid på stedet.

LES MER:

Ventetiden er vanskelig

Harald Espelund hadde akkurat kommet tilbake fra en bursdagsmiddag for hans eldste sønn da han ble varslet om at yngstesønnen var knivstukket og fløyet til sykehus.

– Det er helt uvirkelig det som har skjedd. Ventetiden og usikkerheten er det verste, sier han.

Ordføreren sier det er helt uforståelig det sønnen har blitt utsatt for.

– Jeg skjønner ikke hva motivet er. Min sønn har aldri hatt en eneste uvenn. Han er bare snill og hyggelig, sier Espelund.

Ifølge Ullensaker-ordføreren har sønnen og den siktede mannen kjent hverandre lenge.

– De var mye sammen for fire-fem år siden. Så forsvant 18-åringen til et annet miljø en del år, før han kom tilbake for en stund siden, forteller han.