Det hovne ansiktet vitner om dramaet som utspilte seg utenfor Tims i Lillestrøm ved 02.30-tida natt til søndag.
– Han dyttet meg ned på bakken. Deretter tok han rennafart og sparket meg i ansiktet mens jeg lå nede, forteller 43-åringen.
Ullensaker-mannen og resten av følget på fem hadde akkurat satt seg i bilen for å kjøre hjemover, da to menn i midten av 20-årene yppet til bråk.
– De stelte seg rett foran bilen og banket i panseret. Da vi gikk ut av bilen, var slåsskampen umiddelbart i gang.
43-åringen sier volden skjedde helt umotivert. Han har aldri sett gjerningspersonene tidligere.
Av frykt for represalier vil han ikke ha navnet sitt i avisen.
Gjerningspersonene ble pågrepet av politiet og tilbrakte natten i arresten.
Slått og sparket
Episoden utenfor Tims er ikke unik: Politiet på Romerike kjørte i skytteltrafikk mellom bråk og slåsskamper denne helgen.
– Det har vært en meget amper natt, sa operasjonsleder Ola Magne Mæle i Romerike politidistrikt da han beskrev natt til i går.
Som vanlig skjedde det meste i Lillestrøm. Blant annet ble en kvinne og en mann fra Skedsmo sparket ned og slått av to ukjente menn ved 02-tida. Paret i 30-årene fikk behandling av helsepersonell på stedet.
– Episoden skjedde i Adolph Tidemands gate. Vi har ingen opplysninger om gjerningspersonene, sier operasjonsleder Mæle.
Senere på natten ble en 21-årig kvinne fra Gjerdrum slått ned og ranet av to personer like ved Martins. Ingen var i går kveld pågrepet i saken.
– Viktig å tenke nytt
Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk mener det er viktig å tenke kreativt for å begrense utelivsbråk.
– I Trondheim serverer man kaffe i taxikøene. Om det fungerer, vet jeg ikke. Men det er viktig å tenke nytt.
– Hva bør en voldsplaget by som Lillestrøm gjøre for å begrense volden?
– Det er et stort og vanskelig spørsmål. Men synlig politi er en viktig faktor for å dempe volden. I tillegg er det viktig at man i størst mulig grad unngår opphopning av stressede personer som har drukket, som derfor er mer aggressive enn normalt. At utesteder stenger til ulike tider, kan bidra positivt.
– Feil med matforbud
Det er nå ett år siden politikerne innførte forbud mot å servere mat i Lillestrøm sentrum mellom klokka 02 og 06 i helgene.
Hensikten var å redusere volden.
Bjørnebekk er kritisk til forbudet:
– Når man er sulten, er det en stressfaktor. Spesielt hvis blodsukkeret er lavt. Når man er sliten og trøtt, trenger man mat. Å fjerne maten er ikke lurt, sier voldsforskeren
Hun tror også det er viktig å ikke bare fokusere på situasjoner, men også iverksette tiltak mot voldsutøverne.
– Man kan ikke alltid endre situasjoner, uten å endre adferden til personene som skaper situasjonen. Derfor bør det iverksettes tiltak mot dem som pågripes i forbindelse med helgebråk, påpeker Bjørnebekk.