Gå til sidens hovedinnhold

Slik gikk den ferske Rolex-eieren på en svindyr luksussmell

Artikkelen er over 7 år gammel

Klokke-kjøpet i Italia endte ikke lykkelig.

Den 47 år gamle mannen fra Skedsmo hadde akkurat landet på Gardermoen da tollerne begynte å spørre om den fine klokka han bar.

Ifølge den ferske dommen fra Nedre Romerike tingrett hadde 47-åringen kjøpt en Rolex av typen Oyster Peretual til en verdi av 74.400 kroner i Italia.

Da han kom til Gardermoen gikk han ikke på rød sone for å fortolle den, det koster ham nå dyrt.

Må ut med 68.600 kroner

For å ta klokka inn i landet skulle han ha betalt en avgift på 18.600 kroner. I tillegg skal klokka inndras.

Men i og med at klokka ifølge dommen hadde affeksjonsverdi for den 47 år gamle mannen, har retten falt ned på at han isteden må betale 50.000 kroner i verdiinndraging.

Klokka som i utgangspunktet kostet 74.400 kroner har nå økt i pris til totalt 143.000 kroner for Skedsmo-mannen.

Slik er reglene

– Smugler du luksusvarer og blir tatt, vil det koste deg mange tusen kroner ekstra i toll, avgifter og en saftig bot, har kontorsjef Tor Fredriksen ved Tollvesenet på Gardermoen tidligere uttalt til dn.no.

Hvis du har vært utenfor Norge i mer enn 24 timer, kan du ta med deg varer for inntil 6.000 norske kroner uten å betale toll og avgifter. Denne verdigrensen er den totale summen for varene du har handlet, inkludert alkohol- og tobakkskvoten.

Er utenlandsoppholdet kortere, kan du én gang i løpet av 24 timer ta med deg varer for 3.000 kroner toll- og avgiftsfritt. Varene må være kjøpt i beskattet stand, ikke handlet på taxfreeutsalg.

Du betaler avgifter ved å gå på rød sone når du kommer til grensen.

Kommentarer til denne saken