Nå risikerer den tiltalte 19 år gamle FK Nittedal-spilleren fengsel.

Den grove voldsepisoden, som utspant seg i en juniorkamp mellom FK Nittedal og Ull/Kisa i fjor høst, rystet hele fotballmiljøet på Romerike. I tillegg til nesebrudd ble Ull/Kisa-spilleren Marius S. Lilleeidet påført omfattende skader i fire tenner.

I går møtte Lilleeidet den tiltalte Nittedal-spilleren i Nedre Romerike tingrett. Det er første gang at vold i aldersbestemt idrett på Romerike havner i retten.

– Dette er en alvorlig voldssak som vi sidestiller med alle andre voldsepisoder. Det var ikke snakk om noe uhell – ballen var ikke i nærheten da handlingen skjedde, sier aktor, politiadvokat Trude Maren Buanes i Romerike politidistrikt.

Ulike forklaringer

De to unge guttene har helt ulike forklaringer på det som skjedde fem minutter ut i kampen på fotballbanen i Nittedal.

Den tiltalte Nittedal-spilleren, som forsvares av advokatfullmektig Henning Bjercke, sier at han aldri mente å skade Lilleeidet.

– Ull/Kisa hadde innkast, og jeg skulle dekke opp han. Plutselig merket jeg at han sparket meg på beina. Da snudde jeg meg og spurte hvorfor han gjorde det. Etter at ballen ble avklart jogget vi ut. Da kjente jeg at han sparket meg på beina igjen. Jeg snudde meg raskt og da traff albuen min uheldigvis hodet hans, hevdet 19-åringen i retten i går.

Han er klar på at han aldri skallet motstanderen.

– Nei, det gjorde jeg ikke.

– Slo med vilje

Marius S. Lilleeidets sier følgende om det som skjedde:

– I forkant av innkastet var det litt knuffing mellom oss to. Plutselig skallet han meg bare rett ned.

Etter at ballen var avklart jogget de to ut.

– Jeg løp opp på siden av ham og spurte hvorfor han hadde skallet. Da kom albuen rett i ansiktet mitt. Det var med vilje, sa Lilleeidet.

Med utslått tann og brukket nese ble Ull/Kisa-spilleren liggende på gresset.

– Jeg husker bare jeg ble helt forfjamset og tenkte "hva er det som skjer". Først bli skallet ned og deretter få en albue rett i ansiktet. Da lagledelsen til Nittedal i tillegg sa at "såpass må man tåle i en fotballkamp" var det hele komplett. Vi snakker tross alt om en fotballkamp, sier han.

Retten fikk i går høre flere vitneforklaringer som støtter opp under Marius S. Lilleeidets forklaring.

Dommeren av kampen er derimot ikke stevnet som vitne – han fikk ikke med seg noe av det som skjedde.

Fulgte etter dommer

Den 19 år gamle fotballspilleren fra Nittedal ble etter saken utestengt fra all fotball i ett år av Norges Fotballforbund.

– Jeg synes den straffen er altfor hard, sier 19-åringen selv.

Den samme spilleren er også tidligere ilagt en lengre karantene etter at han og flere medspillere – i en bil – fulgte etter dommeren etter en kamp i 2004. Årsaken skal ha vært at de var svært misfornøyd med dommerens innsats.

Rettssaken fortsetter i Nedre Romerike tingrett i dag med flere vitner og prosedyrer. Dom er ventet i neste uke.