Terningkast 6: Skurkejakten er i full gang

Artikkelen er over 6 år gammel

JULEMUSIKAL «Jakten på Juleskurken» Skedsmo amatørteater og Lillestrøm kultursenter. Premiere i går. Spilles til og med 15. desember. Publikum: Fullt hus

DEL

Etter fjorårets Charles Dickens historie om Scrooge er de dyktige amatørene tilbake med musikkspillet «Jakten på juleskurken».

Det er en klassisk problemstilling å framstille kampen mellom det gode og onde i en julefortelling. Innholdet i dette spillet er både morsomt og spennende. Med Skedsmo amatørteaters innsats er dette en knakende god førjulsforestilling.

Gode prestasjoner

Skedsmo amatørteater har lang tradisjon i å utvikle gode talenter på scenen. Denne forestillingen bærer tydelig preg av den lokale satsingen. Her finner vi amatørteatrets medlemmer i de aller fleste rollene.

Selve juleskurken spilles av Herman Jørgenrud, en aktiv skuespiller og instruktør fra Skedsmo.

Herman er flott i sin rolle.

Enda flottere er Morten Bergheim. Han har solid bakgrunn som sanger og moromaker i sanggruppe Cheezy Keys og flere prosjekt på NRK-tv og på Chat Noir.

Morten er herlig i sin rolle. manuset er full av vittigheter. Noen er oppdaterte fra det opprinnelige manuset. Morten Bergheim er absolutt en av stykkets store rollebærere med sin vanvittige Piperenseren.

Gode roller.

Også Vilma Brandsæter Vik som Ingrid og Benedicte Langseth som Julie gjør en strålende innsats på scenen.

Lars Christian Wahlberg er en forvirret og lett overspilt politimester, en typisk tenåringspappa blir mesterlig spilt av Magnus Skjærvold.

Stykkets sterke side er de klare karakterene disse rollene har.

Som et barne- og familiestykke kommuniserer musikkspillet og engasjerer publikum.

Flotte scener

Dette året spilles «Jakten på juleskurken» i Stjernesalen, fra tidligere å bli spilt i teatersalen.

Dermed må hele scenografien bygges om.

Det har Skedsmo amatørteater klart med glans. Det er på mange måter et enda sterkere dramatisk virkemiddel med et enda tettere scenebilde og en kortere avstand mellom sal og scene.

Felles-scenene fra julenissen verksted gir rom for både bevegelse og moro. Koreografien er god og passer godt inn i sammenhengen.

Profesjonelle amatører

Skedsmo amatørteater er et amatørteater. Men med den historien dette amatørteatret har, med de forestillingene og prosjektene de har på sin samvittighet har de bygget opp en nærmest profesjonell kompetanse på- og bak scenen.

De har lært teaterets abc, de grunnleggende kunnskapene de trenger for å stå på scenen og utvikle talentet med.

Man skal kunne mer enn bare å ha lyst til å spille teater.

Dette vet Skedsmo amatørteater. Da blir resultatet det aller beste. Og denne gangen får jeg lov å bruke terningen.

Jan Rudolf Pettersen

Artikkeltags