23-åringen skulle møte en venninne på Kebab'n i Sundet i Eidsvoll.

Trude bestemte seg for å gå fra Kebab'n til Narvesen for å kjøpe godteri mens hun ventet på venninnen. Hun gikk alene da en stor, hvit, gammel kassebil med svenske registreringsskilter kom kjørende.

– Det satt tre utlendinger i den. De stirret veldig på meg og pekte. Så stanset den, og en av dem kom ut og gikk mot meg. Jeg snudde, tok opp telefonen og gikk fortere. Han begynte å gå fortere etter meg. Jeg begynte å småjogge. Det gjorde han også. Jeg løp inn på Kebab'n. Der sto det også to utenfor med barnevogn, forteller hun.

Skalv og gråt

Vel inne begynte hun å skjelve og gråte og ringte kjæresten som nettopp hadde satt henne av i Sundet. Han møtte kassebilen. Venninnen kom også og Trudes kjæreste ringte politiet, som fikk meldingen klokka 18.26 søndag.

– Etter en time eller noe sånt ringte politiet meg opp og spurte om de kunne snakke med meg ansikt til ansikt. Jeg var hos venninnen min og oppga adressen dit. Vi ventet hele kvelden. Men patruljen kom aldri. Jeg ringte politiet igjen. Da var det en annen som ikke riktig skjønte hva jeg mente. Men han sa at de hadde stoppet en bil, men at det var feil bil og at han skulle ringe meg ganske snart. Jeg ventet til midnatt. Da jeg ringte for å si at jeg måtte dra fra venninnen min, sa de at vedkommende hadde gått av vakt. Jeg følte at jeg maste. Jeg tør ikke ringe noe mer og føler ikke at det er jeg som skal kontakte politiet, sier Trude.

Hun hørte ingenting fra politiet mandag. Heller ikke fra det lokale lensmannskontoret.

– Jeg aner ikke hva de var ute etter. Men hvis de hadde kjørt seg bort, hvorfor gikk de ikke inn på Narvesen?

– Uansett hva dette hadde vært, synes jeg politiet burde tatt det mer seriøst, sier Trude.

Lette etter bilen

På spørsmål fra RB sier politioverbetjent Jan Vidar Karlsen ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor først at de ikke kjenner til meldingen.

Kort tid etter ringer han opp igjen og har funnet den i loggen. Ifølge loggen var politiet i Sundet og lette etter bilen få minutter etter at meldingen kom.

En bil ble stoppet, men viste seg å være feil bil.

– Kan klage

Hans Holmgrunn, politiinspektør og sjef for fellesoperativ enhet, inklusive operasjonssentralen som håndterer meldinger i helgene, føler at politiet har tatt hendelsen på alvor.

– Vi har stoppet en bil og gjort de undersøkelser vi kunne gjøre. Og hun ble ringt opp av patruljen, som snakket med henne, 19.53 søndag, sier Holmgrunn.

Publikum kan klage skriftlig dersom de ikke er fornøyd med politiets arbeid.

– En klage vil bli seriøst behandlet så raskt som mulig slik at vedkommende får et svar, sier han.