Et nytt vitne har ifølge Tore Sandberg fortalt at han hørte tre skudd og observerte to personer utenfor kårboligen.

I natt – ni år, elleve måneder og en dag etter drapene – var Sandberg på Orderud gård for å avfyre flere skudd i kårbolingen for å teste troverdigheten til vitnet. Med seg hadde han også forsvareren til Per Orderud, advokat Frode Sulland.

Se web-tv nederst i saken!

Lett å høre

Og mens Sandberg og Sulland rigget seg opp med desibelmåler der vitner har forklart at han hørte skuddene, tok våpenekspert Willy Røgeberg seg av skytingen i kårbolingen cirka 800 meter unna. Og forhåpningene til teamet som jobber på oppdrag fra Per og Veronica Orderud ble raskt innfridd. Skuddene var ikke vanskelig å høre.

– Innertier. Dette var over all forventning. Vi hørte skuddene akkurat som vitnet har forklart. Jeg vil nærmest si at dette er en bekreftelse av det vitnet forteller, og det er viktig, var dommen til Sandberg etter testen.

Sørum-mann

Vitnet er en mann fra Sørum, som i 1999 var bosatt i nærheten av Orderud gård da drapene skjedde. Han skal ha gått mye kveldsturer i området i perioden rundt trippeldrapet.

Vitnet har ifølge Sandberg forklart at han først hørte to skarpe skudd. Og en stund seinere skal han ha hørt et mer dempet skudd. Sandberg mener opplysningene til vitnet stemmer bra med flere fakta i saken.

Privatetterforskeren mener det er helt naturlig at han ikke hørte flere skudd.

For selv om det ble avfyrt totalt 13 skudd i kårboligen drapsnatten, var det bare tre skudd med kaliber 38-kaliber. Resten var kaliber 22. Og av kaliber 38-skuddene ble kanskje to avfyrt inne på soverommet til Marie og Kristian Orderud, hvor vinduet sto åpent. Mens Anne Orderud Paust, som ble funnet på kjøkkenet, ble skutt med det tredje. På kjøkkenet var ikke vinduet åpent.

– Hvis han skulle funnet på dette, hadde det vært naturlig å si at han hørte flere skudd. Når vi skjøt fra henholdsvis kjøkkenet og soverommet hørte vi skuddene akkurat som han har beskrevet. Det jeg antok ble helt og fullstendig bekreftet. Og dette styrker troverdigheten til vitnet betraktelig

– Styrker min teori

Det er ikke det at han angivelig hørte skuddene som er mest interessant med vitnet. Etter han hørte skuddene, skal han ha forflyttet seg cirka 400 meter for å få øye på Orderud gård – og to personer som sto utenfor hovedinngangen.

– Det er all grunn til å tro at han har opplevd det han forteller. Skuddene hørte vi jo selv, akkurat som han har fortalt. Og da er det også grunn til å feste lit til det han noen minutter senere ser to personer utenfor fronten på kårboligen. Det bygger opp under teorien jeg har snakket om for en måned siden, om at gjerningspersonene tok seg inn gjennom fronten av kårboligen, sier Sandberg.

Politiet har hele tiden lagt til grunn av hele dramaet utspilte seg i andre etasjen, hvor alle de tre ofrene ble funnet drept.

Det nye vitnet har ifølge Sandberg ingen relasjon til familien Orderud.