Da Hilde Marie Slettedal i juli syklet en tur på flomvollen langs Nitelva, ble hun angrepet av en rottweiler som hundeføreren ikke hadde kontroll over. Slettedal ble bitt i hodet, ganske nær det ene øyet, i låret og i armen.

Et øyeblikk ble rottweileren distrahert av en annen hund, før den gikk til angrep på ny. Da kom hundeeieren til stedet og fikk kontroll over bikkja.

Store bittskader

– Dette var heldigvis ingen varm sommerdag. Jeg hadde olabukse og en solid jakke på meg, sier Slettedal til Romerikes Blad.

– Likevel fikk jeg store bittskader. Jakkearmen var en eneste blodkake, og sårene i armen brukte flere uker på å gro. Jeg fikk en stivkrampesprøyte, gikk i lengre tid på antibiotika og var sykmeldt i flere uker. Vi måtte i en måneds tid skifte bandasje på de væskende sårene på armen to-tre ganger om dagen. Sommerferien var selvsagt helt ødelagt.

Henla hele saken

Lillestrøm-damen anmeldte selvsagt forholdet til politiet, men det kom det lite ut av. Politiet har henlagt hele saken, etter at hundeeieren aksepterte at hunden heretter aldri må med i bånd som er mer enn tre meter langt og at både mannen og rottweileren gjennomfører et dressurkurs.

Hilde Marie Slettedal er sjokkert over avgjørelsen.

– Hadde jeg vært en sau eller et annet dyr som var blitt angrepet og skadd stygt av en aggressiv hund, ville bikkja blitt avlivet. Men fordi et langt rullebånd blir byttet ut med et på tre meter og hunden går på dressurkurs, kommer altså de menneskelige skadene i annen rekke. Sannsynligvis må rottweileren angripe noen for andre, kanskje et barn, før den blir avlivet. Barn er det mange av på flomvollen om sommeren, men hvis den store tragedien inntreffer, er det for sent.

Ingen erstatning

Slettedal har ikke fått noen erstatning for skadene eller utgiftene hun er blitt påført.

– Ikke engang for direkte utgifter til ødelagte klær, antibiotika, medisiner, bandasjemateriell og legebesøk.