Forholdet blir politianmeldt i dag.

– Det var en stor schæfer uten merke og bånd som plutselig gikk løs på oss mens vi var ute en kveldstur, sier May-Wenche Østli til Romerikes Blad.

– Beit oss alle

Det var torsdag hun kjørte en elektrisk rullestol og hadde sin hund, en Bichon Frise, i et kort bånd foran seg. Venninnen gikk ved siden av.

– Plutselig dukket schæferen opp og gikk løs på minihunden. Schæferen hadde på et øyeblikk hele hodet til hunden min inne i gapet sitt. Jeg skjønte at dette kunne gå helt galt og klarte å kaste meg framover og ble liggende over Bichon Friseen for å beskytte den mot angrepet. Venninnen min forsøkte å få schæferen vekk, men den ga seg ikke og beit oss alle. Til slutt klarte vi å få dyret unna.

Til legevakta

– Resten av kvelden og deler av natta tilbrakte vi på legevakta og hos veterinær. Hunden har sydd fem sting på halsen og har skader på det ene øyet. Venninnen min brakk en finger, fikk en annen finger ut av ledd og har flere bitemerker.

Selv har jeg bittskader på begge armene og blåmerker på hendene etter basketaket.

– Har dere politianmeldt forholdet?

– Det skjer på mandag. Da skal vi først til legekontroll og deretter til politiet. Dersom noen har opplysninger om en slik schæfer i Finstadjordet-området, er vi takknemlige for å høre om det, sier Østli.