Siktet for seksuelle overgrep mot egne barn

- ALVORLIG SIKTELSE: Det sier politiadvokat Anne Siv Åvitsland i Romerike politidistrikt. FOTO: LISBETH ANDRESEN

- ALVORLIG SIKTELSE: Det sier politiadvokat Anne Siv Åvitsland i Romerike politidistrikt. FOTO: LISBETH ANDRESEN

Artikkelen er over 7 år gammel

Paret er siktet for å ha forgrepet seg på sine tre egne barn i en årrekke. Politiet og bistandsadvokat omtaler saken som svært alvorlig.

DEL

Et par i 30-40-årene fra Nes er siktet for å ha misbrukt sine tre barn seksuelt i en årrekke, skriver raumnes.no.

– Jeg kan bekrefte at to personer er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år. Hvilken relasjon barna har med de siktede ønsker jeg ikke å kommentere, sier politiadvokat Anne Siv Åvitsland i Romerike politidistrikt til rb.no.

Åvitsland uttaler at politiet av hensyn til de tre barna ikke ønsker å opplyse om sakens forhold, men hun forteller at politiet ser svært alvorlig på saken.

Svært grove påstander

Romerikes Blad får opplyst at flere av postene i siktelsen er svært alvorlige – og groteske.

Politiet ønsker ikke kommentere hva de to foreldrene er siktet for å ha gjort, men legger ikke skjul på sakens alvorlighetsgrad.

I siktelsen kommer det fram at barna skal ha vært utsatt for gjentatte overgrep ved samleie. Etter det RB får opplyst skal flere av barna ha blitt utsatt for overgrep samtidig.

Raumnes.no skriver at to av de fornærmede barna er under 10 år, mens den tredje er noe eldre. Etter det RB forstår er alle de tre barna gutter.

Gunhild Lærum er bistandsadvokat for de fornærmede barna og forteller at de er tatt ut av foreldrenes hjem og nå er under barnevernets vinger.

– De har det svært tøft, de sliter. Alle de tre barna bærer tydelig preg av hva de har vært igjennom, forteller Lærum.

De tre unge guttene har vært igjennom en rekke avhør og saken har vært etterforsket fra lensmannskontoret i Nes siden anmeldelsen i mai 2011.

– Siktelsen er meget alvorlig, og saken fremstår som svært stygg, sier Lærum.

– Kjenner seg ikke igjen

Paret er foreløpig siktet for straffelovens paragraf 195 1. ledd, med en strafferamme på 21 år. Saken er ferdig etterforsket og skal nå påtaleavgjørelse av politiadvokat Åvitsland, som vil sende en innstilling til statsadvokaten som til slutt vil ta ut en tiltale.

Den siktede mannes forsvarer, advokat Unni Fries sier til RB at hennes klient ikke kjenner seg igjen i påstandene fra siktelsen.

– Han nekter straffskyld og benekter at noe av det som påstås noen gang har skjedd. Siktelsen er en enorm belastning for både ham og hans partner, sier Fries.

Fries’ kollega ved Advokatkontoret Staff, Siri Langseth, forsvarer den siktede kvinnen.

– Hun kjenner seg heller ikke igjen i siktelsen. Hun erkjenner ikke straffskyld, sier hun.

rb.no følger saken!

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags