Siktet for overgrep mot sine egne barn

VIL IKKE KOMMENTERE: Politiadvokat Anne Siv Åvitsland vil ikke kommentere opplysningene om det angivelige overgrepsrommet.

VIL IKKE KOMMENTERE: Politiadvokat Anne Siv Åvitsland vil ikke kommentere opplysningene om det angivelige overgrepsrommet.

Artikkelen er over 7 år gammel

Et par fra Nes er siktet for svært grove seksuelle overgrep mot sine tre barn under 14 år. – Barna har det tøft, sier bistandsadvokat Gunhild Lærum.

DEL

Overgrepssaken som rulles opp i Nes omtales som meget spesiell og svært alvorlig.

Et par fra kommunen er siktet for å ha forgrepet seg på sine egne barn, gjentatte ganger i flere år.

– Jeg kan bekrefte at to personer er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år. Hvilken relasjon barna har med de siktede ønsker jeg ikke å kommentere, sier politiadvokat Anne Siv Åvitsland i Romerike politidistrikt.

Åvitsland uttaler at politiet av hensyn til de tre barna ikke ønsker å opplyse om sakens forhold, men hun forteller at politiet ser svært alvorlig på saken.

RB er kjent med at de to siktede er foreldrene til de tre fornærmede barna. To av barna er under 10 år, mens den siste fornærmede i saken er i tenårene.

Svært grove påstander

Romerikes Blad får opplyst at flere av postene i siktelsen er svært alvorlige – og groteske.

Politiet ønsker ikke kommentere hva de to foreldrene er siktet for å ha gjort, men legger ikke skjul på sakens alvorlighetsgrad. Strafferammen de to foreldrene kan møte ved en eventuell tiltale er 21 års fengsel.

I siktelsen kommer det fram at barna skal ha vært utsatt for gjentatte overgrep ved samleie.

Etter det RB får opplyst skal flere av barna ha blitt utsatt for overgrep samtidig.

Den siktede mannes forsvarer, advokat Unni Fries sier til RB at hennes klient ikke kjenner seg igjen i påstandene fra siktelsen.

– Han nekter straffskyld og benekter at noe av det som påstås noen gang har skjedd. Siktelsen er en enorm belastning for både ham og hans partner, sier Fries.

Fries’ kollega ved Advokatkontoret Staff, Siri Langseth, forsvarer den siktede kvinnen.

– Hun kjenner seg heller ikke igjen i siktelsen. Hun erkjenner ikke straffskyld, sier hun.

– Barna har det tøft

De tre guttene var allerede tatt ut av foreldrenes hjem og plassert i fosterhjem da anmeldelsen mot de siktede kom i mai 2011.

Politiet opplyser nå at de er nær ved å ferdigstille etterforskningen i saken. Deretter skal politiadvokat Åvitslands innstilling sendes til statsadvokaten, som vil ta ut den eventuelle tiltalen.

Guttene har fått utnevnt Gunhild Lærum som bistandsadvokat. Hun forteller at skildringene fra forholdene i huset er sterke, og at guttene sliter med ettervirkningene.

– De har det svært tøft, de sliter. Alle de tre barna bærer tydelig preg av hva de har vært igjennom. Nå venter vi på en påtaleavgjørelse, forteller Lærum.

Lærum mener saken er spesiell. Hun forteller til RB at de to minste barnas forklaringer stemmer overens.

– De har sammenfattende forklaringer om det de skal ha blitt utsatt for, sier Lærum.

– Har trukket forklaring

Forsvarer Unni Fries mener flere ting skurrer i den tilsynelatende alvorlige sedelighetssaken. Flere ting gjør at hun er spent på påtalemyndighetens neste steg:

– Et sentralt vitne i saken har nå trukket tilbake vesentlige deler av sin forklaring. Vitnet har også opplyst i avhør at ting som personen tidligere har sagt, også kan være uriktig, sier Unni Fris.

Politiadvokat Anne Siv Åvitsland i Romerike politidistrikt ønsker ikke å kommentere opplysningene om at et sentralt vitne i saken nå skal ha trukket tilbake det som har blitt sagt tidligere:

– Jeg går ikke inn og kommenterer ledd i etterforskningen. Det er riktig at saken er ferdig etterforsket, så må vi gå igjennom det materialet som foreligger for så å ta en avgjørelse om hvordan veien går videre, sier Åvitsland til Romerikes Blad.

Bistandsadvokat Lærum er ikke enig med forsvarer Fries i at den eldste broren har gått tilbake på «vesentlige ting» i sin forklaring».

– Det er heller presiseringer, hva angår metoder, ikke gjerningene, sier Lærum.

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags