Alexander Gjermundshaug" /> Alexander Gjermundshaug" /> Gå til sidens hovedinnhold

Sharif gir penger til H, Frp og Raja

Artikkelen er over 12 år gammel

Frp-sympatisør Tommy Sharif gir penger til Abid Q. Raja og Venstre – partiet som ikke vil ta i Frp med ildtang. Dekkbaronen vurderer også en egen politisk karriere.

Tommy Sharif stemmer Høyre eller Fremskrittspartiet ved valget 14. september. Likevel gir han nå penger til Venstre-politiker Abid Q. Raja.

– For meg er det en selvfølge å støtte Abid Raja. Vi trenger en mann av hans kaliber på Stortinget. Han er som meg, en som ikke sminker verken seg selv eller ting han prater om, sier dekkbaronen.

Valganalytiker:

– Dette er veldig uvanlig


Hemmelig beløp

Sharif har registrert at Venstre-leder Lars Sponheim utelukker samarbeid med Frp. Dekk-kjendisen tror likevel ikke at det er bortkastet å støtte Raja. Han håper pengegaven vil gi gevinst på sikt.

– Innen valget om fire år bør Lars Sponheim ta hatten sin og reise tilbake til bondegården for å melke kuer. Jeg ser for meg Abid Raja som leder av Venstre ved neste valg. Jeg tenker langsiktig, forklarer Sharif.

– Hvor mye penger gir du til politikere og partier i år?

– Jeg ønsker regjeringsskifte. Og i år gir jeg pengestøtte til Høyre, Frp og Abid Raja. Beløpet er uvesentlig. Det ønsker jeg ikke å gå inn på. Men jeg kommer til å overføre penger i løpet av denne uka.

Vurderer politikken

Tommy Sharif mener Raja har mye å bidra med i integreringspolitikken. Dekk-kjendisen mener den tidligere advokaten vil bli en perfekt innvandringsminister. Sharif tror også han selv kan ha noe å bidra med i politikken. Han er ikke avvisende til en egen politisk karriere.

– Raja skal være glad for at jeg ennå ikke har meldt meg inn i politikken. Da hadde det ikke vært plass til ham, selv om jeg nok hadde representert et annet parti. Men foreløpig vil jeg konsentrere meg om business, understreker han.

Takker for støtten

Abid Raja takker for støtten fra dekkmillionæren.

– Det er spesielt hyggelig at en fra min egen kultur ser forskjellen man prøver å utgjøre.

– Tommy Sharif sier han ser for seg deg som en framtidig leder av Venstre. Hva tenker du om det?

– Jeg takker for rosen. Men jeg har beina godt plantet på jorda, og fokuset nå er å komme seg inn på Stortinget. Jeg håper Tommy tenker seg om og stemmer på meg ved valget, sier Raja.

Han tror det er plass til både ham selv og dekkbaronen i politikken. Raja mener Venstre passer bra for Sharif.

– Med bakgrunn i det han har skapt og det han har gjort de siste årene, er han ganske solid forankret i Venstre. Og selv om han lever av å selge dekk, er jeg overbevist om at han innerst inne er opptatt av miljø.

Ny reklamefilm

Den tidligere kjendisadvokat presenterte i går en reklamefilm om seg selv, som skal vises på kinoer i Oslo og Akershus fram mot valget.

Reklamefilmen er laget av Izzat-regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Og ifølge Raja kostet det rundt 50.000 kroner å lage filmen. I tillegg koster det 75.000 kroner for reklametiden på kinoene.

Pengene har Venstre-politikeren fått fra Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalens kjæreste, Gunhild Melhus.