Seks biler punktert på samme sted på E6

MINNESUND: Like nord for Minnesund, der dette bildet er fra, har seks biler punktert i det sørgående løpet - på samme sted. FOTO: STATENS VEGVESENS KAMERA

MINNESUND: Like nord for Minnesund, der dette bildet er fra, har seks biler punktert i det sørgående løpet - på samme sted. FOTO: STATENS VEGVESENS KAMERA

Artikkelen er over 4 år gammel

Statens vegvesenet har funnet årsaken: – Flere biler har ikke sett markeringen og kjørt i kanten på en trafikkøy.

DEL

Politiet på Romerike fikk søndag ettermiddag to meldinger fra bilister som hadde punktert på E6 på Morskogen, nord for Minnesund.

– Alle bilene har kommet sørover og har punktert akkurat der hvor det går over fra gammel til ny E6. Den første gangen var det to biler, da den siste ringte var det fire biler som hadde punktert, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til rb.no.

Først trodde bilistene at det var en isklump som var årsaken, i ettertid får en trafikkøy skylda.

Markerer mer tydelig

– Vi har hatt beredskapsvakta vår ute. De forteller at problemet har vært en markert trafikkøy, som bilistene har kjørt inn i kanten på, sier vaktoperatør Hilde Bjørnstad i Statens vegvesen til rb.no like før klokka 19.

– Dette forklarer at flere bilister har klaget på høye lyder når de har kjørt forbi trafikkøya, legger hun til.

Hun forteller at trafikkøya skal ha vært tydelig markert med gult.

– Likevel har vi valgt å sette opp ekstra markering, for å unngå at flere bilister kjører inn i kanten, sier trafikkoperatøren.

Trodde ikke på isklumper

Tidligere søndag var det et mysterium hvorfor alle de seks bilene punkterte på samme sted.

– Da vi fikk den første meldinga ved 15-tida ble det snakket om at det muligens var isklumper som var årsaken. Da den neste meldinga kom ved 16.30-tida om fire biler, stiller jeg spørsmålet om det kan stemme med en isklump. Derfor har vi fått Statens vegvesen ut for å undersøke om det er noe med veien der, uttalte operasjonsleder Strømsborg søndag ettermiddag.

Alle bilene skal ha kommet seg av veien, slik at de ikke stor til hinder for trafikken.

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags