Politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt kan nå bekrefte at den døde personen som onsdag kveld ble funnet i skogen i Skogbygda er den savnede Frank André Gundersen.

– Vi kan nå bekrefte at det er Frank André Gundersen som ble funnet i Skogbygda. De pårørende er kontaktet og informert, sier politiadvokaten til rb.no.

Det var TV2 som først fikk bekreftet at den omkomne var den savnede 21-åringen.

Nye avhør

– Vi vil etter hvert gjennomføre nye avhør av de mistenkte. Eksakt tidspunkt for disse avhørene er jeg ikke sikker på, sier politiadvokaten.

To menn i 20-årene ble tidligere denne uken siktet og varetektsfengslet for drapet. Den ene av mennene er en nær venn og slektning av den omkomne 31-åringen. Han deltok også i søkene etter 31-åringen og delte savnetmeldinger på Facebook.

Begge mennene nekter straffskyld og stiller seg uforstående til politiets siktelse.

Noen dødsårsak eller om mistanken mot de siktede er styrket etter funnet, ønsker ikke politiadvokaten å kommentere foreløpig.

– Dødsårsaken kan vi ennå ikke si noe om, da vi fortsatt gjennomfører analyser og venter på den endelige obduksjonsrapporten, sier han.

Vil reagere med sorg

Da rb.no var i kontakt med forsvareren til det siktede familiemedlemet etter likfunnet, uttalte han at hans klient ville reagere med sorg dersom den døde personen viste seg å være Frank André Gundersen.

– Jeg antar jeg at min klient vil reagere med stor sorg. Dette er en nær venn og et familiemedlem, sa advokat Tarjei Ræder Breivoll.

Ingen av de siktede skal være konfrontert med funnet av avdøde.

Funnet av klarsynt

Det var den selvutnevnte klarsynte Michael Winger fra Eidsvoll som fant Frank André Gundersen i et skogholt seint onsdag kveld.

Han hadde da søkt etter den savnede sammen med hundefører Erlend Laupsa i flere dager.

Ifølge Laupsa geleidet Winger han og hunden «Nike» til stedet der 21-åringen ble funnet, om lag 200 meter fra enden av en skogbilvei.

Etter funnet ved 22-tida varslet de politiet, som ankom like før midnatt og satte i gang arbeidet med å sikre funnstedet.

På besøk

Gundersen er opprinnelig fra Hadsel i Vesterålen, men var på besøk i Skogbygda da han forsvant.

Politiet mener de to siktede drepte 31-åringen i tidsrommet 1. til 5.mai.

Da mennene ble fremstilt for varetektsfengsling mandag denne uken la de fram DNA-funn og et mulig motiv. Retten mente det ga bakgrunn for skjellig mistanke og mennene ble varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud. To av dem i full isolasjon.