Satte punktum for Mork skole

Artikkelen er over 14 år gammel

Etter 85 år er det aller siste skoledag på Mork videregående skole i dag. I går tok flere elever et vemodig farvel.

DEL

– Trist. Dette er en fin skole, liten og oversiktlig. Og vi er blitt veldig gode venner, sier Maren Westvang, Jane Beate Gårholt, Nina Roaldstveit og Stella Mostafaeva.

I dag har elevene, som går grunnkurs helse- og sosialfag sin aller siste dag på Mork. Nå går de fire jentene hver sin vei.

– Men vi skal holde sammen likevel, lover venninnene. De roser skolens miljø – og lærerne. Ingen tvil om at året på grunnkurs har vært et fint skoleår.

Aktiviteter og grillmat

I går hadde alle VK-klassene, videregående kurs, sin siste dag på Mork. Det ble markert med høytidelig middag i spisesalen. I dag er det grunnkurselevenes tur til å ta farvel med skolen som har huset elever i 85 år.

I går hadde skolen, tradisjonen tro, aktivitetsdag og grilling på programmet før sommerferien starter for alvor.

– Her blir det koteletter, salat, råstekte poteter og potetsalat, forteller Helene Haga. Hun og to andre elever fra hotell- og næringsfag hadde fått oppdraget med å lage mat til alle elever, lærere og lærlinger – 180 personer i alt.

De svingte seg over grillen, mens osen sto som en sky rundt dem.

Flyttesjau

– Vi sier ikke at skolen legges ned, men at den flyttes og integreres i Nannestad videregående skole, sier rektor Heidi Johansen. Hun og de andre lærerne har hektiske dager for tida. Papirer og utstyr skal sorteres og flyttes til den splitter nye skolen.

Johansen forteller at lærerne er med til Nannestad. Noen grunnkurselever er også med, mens VK-elevene nå skal ut i lære.

Mork videregående har hatt cirka 150 elever dette siste året fordelt på grunnkurs i hotell- og næringsfag, samt helse- og sosialfag. Dessuten har skolen VK-grupper i kjøttfag, servitørfag og ungdomserbeiderfag. I tillegg har skolen hatt en klasse med tilrettelagt opplæring. På kveldstid har det også vært undervisningsaktivitet i den gamle bygningen.

Jubileumsfeiring

I 1919 startet Akershus fylkes husmorskole opp i Eidsvoll. Siden den gang har skolen fulgt utviklingen. De siste 18 årene har skolen vært videregående skole.

I forbindelse med 85-årsjubileet har flere av de gamle elevene vært innom skolen. Det har vært en egen jubileumsuke, samt høytidelige jubileumsmiddager. Dessuten har bibliotekar Eva Udnes Nordbye sørget for å samle skolens historie et eget hefte, forteller Johansen.

– Dette er ikke morsomt, men samtidig blir det spennende å jobbe ved en helt ny skole, sier lærer i helse- og sosialfag, Rønnaug Galaasen. Hun har vært 28 år ved Mork.

Artikkeltags