Satser stort på Kvitfjell

Artikkelen er over 13 år gammel

Ole Kristian Furuseth håper å sette opp 300 leiligheter ved alpinanlegget. Dermed planlegger han å bygge tre ganger så mange nye leiligheter som Bjørn Dæhlie på Kvitfjell.

DEL

Noe klart tidsperspektiv på når leilighetene vil stå ferdig utbygd, har han likevel ikke.

– Jeg håper det tar en stund siden jeg trives veldig godt på Kvitfjell, skryter Ole Kristian Furuseth.

I første omgang har han satt i gang byggingen av 9 leiligheter som vil stå ferdige til jul. Neste år vil han sannsynligvis bygge 18 nye leiligheter.

Etter dette regner han med at de nye byggetrinnene kommer etter hvert som markedet er klart til å ta unna nye leiligheter. Totalt dreier det seg om 100 enheter på østsida av fjellet og 200 enheter på vestsida, der Dæhlie nå er i ferd med å sette i gang.

– Jeg har ikke noe ønske om en rask framdrift, men forsøker heller å være veldig tett på prosjektene, sier Furuseth.

Over kneika

Ifølge Furuseth er det her han kan skaffe seg en konkurransefordel.

– Jeg benytter flinke arkitekter. I tillegg er det få som har den samme erfaringen som meg i å besøke hytter, lodger og hoteller rundt om i verden, påpeker Furuseth.

Han og selskapet Lodge Alpins regnskaper viser nå plussresultater etter noe tunge oppstartsår. Totalt halvannen million kroner i underskudd er snudd til godt over en million kroner i overskudd de siste to årene.

– Jeg har blant annet måtte investere i en kulvert, slik at leilighetskjøperne kan kjøre under løypa og inn til hytteområdet midt imellom bakkene på Kvitfjell. Dette er leiligheter som blir liggende midt i bakken, forteller Furuseth.

Han frykter ikke at konkurransen fra Bjørn Dæhlie vil ødelegge for Kvitfjell-investeringen videre.

– Jo mer som bygges, jo bedre er det. De som kjøper tar gjerne med seg vennene sine som også kjøper, mener Furuseth.

Gystadmyra

Ved siden av alpininvesteringen satser Furuseth på et nytt byggeprosjekt ved hjemstedet Jessheim. Tidligere har han bygget nye lokaler for Likningskontoret på Øvre Romerike.

Nå ser han og broren Paal Mogens muligheten til å utvikle en kombinasjon av leiligheter, kontorer og forretninger på Gystadmyra, øst for Jessheim sentrum. Den åtte mål store eiendommen skal utvikles igjennom selskapet James Strong AS, oppkalt etter en av Furuseths gamle skitrenere.

Noe mer ønsker han ikke å fortelle om prosjektet i denne gang.

– Dette blir et spenstig prosjekt. Vi har mer klart om et par måneders tid, forteller Furuseth.

Artikkeltags