Gå til sidens hovedinnhold

Satser på Gardermoen Park

Artikkelen er over 16 år gammel

Interessen for å etablere seg i Gardermoen Park er stigende. Nå bygger Olav Thon varehotell for alt fra franske oster til norske pølser.

Leietaker er Iglo Logistikksenter AS. Bak dette selskapet står Tommy Stub fra Aurskog-Høland og Heidi Bergsveen fra Gjøvik. Hun er medeier og daglig leder i firmaet Vare og Transport Tjenester AS og har, i likhet med Stub, lang erfaring i transportbransjen. Han har blant annet jobbet som transportsjef for en av de store matvarekjedene og har bakgrunn fra Tollpost og Think Nordic.

– Vi to gjør dette sammen. Fordelen vår er at vi er et lite, kostnadstilpasset firma som kan snu oss fort, samtidig som vi har nøkkelkompetanse innen bransjen, sier Stub.

Skreddersydd for firmaet de to har startet, bygger Thon et varehotell for alt av næringsmidler som må være nedkjølt eller frosset.

Matvarer vil komme inn til lageret fra norske og utenlandske produsenter og hentes av, eller kjøres ut til, matvarekjedene og butikkene. I samarbeid med søsterselskapet på Gjøvik, skal Iglo også tilby hjelp med fortolling og distribusjon.

Beliggenheten avgjorde

Ved siden av lageret til sportskjeden XXL er varehotellet i ferd med å reise seg i næringsparken.

– Vi valgte Gardermoen Park på grunn av beliggenheten. Den er veldig gunstig med lett atkomst til E6 og vestover til Bergen, sier Stub.

Matvarene skal hovedsakelig fraktes til og fra lageret med lastebil.

De to store nye lagerbygningene er plassert i den delen av næringsparken som Olav Thon eier og som er satt av til lager og logistikkbedrifter.

Bygget skal stå ferdig i sommer, men Stub vet ennå ikke hvor mange ansatte det kan bli. Det kommer an på kundegrunnlaget. Ved siden av det moderne fryse- og kjølelageret, skal det også bygges en kontorfløy og hvile- og oppholdsrom for sjåførene.

– Vi har lagt til rette for transportørene, sier Stub.

Større interesse

Etter en stille periode, delvis på grunn av overskudd på lokaler i Oslo, merker Olav Thon-gruppen at interessen for Gardermoen er gryende, spesielt innen lager og logistikk.

– Det er generelt større aktivitet i den delen av Akershus som ligger nord for Oslo og vi får flere henvendelser nå, sier Tron Harald Bjerke i Olav Thon-gruppen.

Ordfører Harald Espelund ønsker seg fornøyelsespark i næringsparken, gjerne i samarbeid med Olav Thon. Men Thon sine arealer er sakte, men sikkert, i ferd med å bli bebygd.

– Vi lever av å leie ut og har ikke kunnskap om tivolibransjen, sier Bjerke.

Men Gardermoen Næringspark består av langt større områder enn det Olav Thon eier.

– Kommunen er jo selv en stor grunneier, sier Bjerke.

Olav Thon Eiendomsselskap kjøpte eiendomsutviklingsfirmaet Gardermoen Park AS i 2001 og overtok kontorbygninger med til sammen 14.000 kvm utleieareal, 700 dekar ferdig regulerte næringstomter og en avtale om kjøp av ytterligere 700 dekar, samt opsjon til erverv av ca 850 dekar til. Etter at han tok over, har Thon bygd lager for XXL i parken.

Om kort tid skal representanter for firmaene som har tilholdssted i Gardermoen Næringspark, kommunen og grunneiere møtes for å diskutere hvordan området kan utvikles videre.