Gå til sidens hovedinnhold

- Sammen skal vi ta gull, Martin

Artikkelen er over 14 år gammel

Brann-kaptein Martin Andresen gir LSK en håndsrekning i gullkampen. Nylig kjøpte han en tomt av dekkbaron og LSK-investor Tommy Sharif for 15,2 millioner kroner.

En del av denne summen skal ha allerede havnet i LSK-kassa. Og Andresens investering i Sharif-eiendommen, åpner også for mer LSK-investeringer for dekkbaronen. Dette kan kanskje gi Brann litt mer pes om seriegullet enn de setter pris på.

Fotballstjernen som både er kaptein hos bergenserne og på landslaget har gjennom familieselskapet Birkelunden Investeringsselskap kjøpt den gamle tomta til LSK-investoren Sharif på Skedsmokorset. Andresen har en betydelig aksjepost. Brann-kapteinen og hans familie måtte ut med 15,2 millioner kroner for tomta hvor Sharifs dekkvirksomhet tidligere hadde tilhold.

– Det stemmer at jeg har solgt den gamle tomten min til Birkelunden Investeringsselskap og Martin Andresen, bekrefter Sharif til Romerikes Blad.

Nå flytter norsk-pakistaneren virksomheten til industrifeltet på Berger.

Til LSK

30-åringen som er Norges største på dekk og felg bekrefter også at dette indirekte er pengene som han brukt til å investere i LSK. Så langt har Sharif spyttet inn snaut to og en halv million på Åråsen.

– Da jeg gjorde den investeringen var det med disse pengene i bakhodet. Går jeg inn med flere penger, er det på sett og vis også disse pengene jeg kommer til å bruke, sier dekkbaronen.

For Sharif utelukker ikke at han i framtida vil bruke flere av millionene på LSK. Dermed kan handelen tilføre LSK et kjærkomment tilskudd i jakten på titler i framtida.

– Jeg har investert i klubben tidligere og nøler ikke med å gjøre det igjen. Skulle jeg få et nytt tilbud om å investere i LSK, er dette svært aktuelt for meg. Jeg synes det er flott å gi noe tilbake til nærmiljøet. Det er tross alt de som har gjort forretningen min til en suksess. Samtidig er LSK Norges beste klubb, sier Sharif.

Stor fortjeneste

Dekkbaronen har selv hatt en selvkost på 6,2 millioner kroner på tomta, som han startet oppkjøpet av i 1998. Nå sitter han med en fortjeneste på ni millioner kroner. I tillegg skal han også legge det store plastteltet han tidligere hadde forretningen i ut for salg.

– Både Andresen og jeg selv har gjort en god handel. For så vidt gjelder det LSK også.

Sharif sier han ikke har snakket med Andresen selv rundt handelen.

Han ser det kuriøse poenget, men er svært forsiktig med å harselere med personen som tidligere har uttalt at han synes LSK er harry.

– Dette er en seriøs forretning gjort mellom seriøse aktører i markedet, sier han.

Men han klarer ikke helt å holde fleipen borte.

– Det er jo svært morsomt at kapteinen for det laget som kjemper med LSK om seriegullet investerer i fienden. Meldingen min tilbake er; sammen skal vi ta gull, Martin! ler Sharif.