Han er oppgitt over forholdene på Lørenskog stasjon. Nå ber han Jernbaneverket rydde opp.

Lørenskogs ordfører er mildt sagt lite happy med hvordan togreisende ønskes velkommen til bygda. I tillegg til at malingen flasser av i store flak, er undergangen mellom plattformen og stasjonsbygningen så nedtagget at det nesten er vanskelig i så hvilken farge det egentlig er på veggene. Slik har det vært i lang tid nå.

– Dette er fryktelig dårlig reklame både for NSB og Jernbaneverket – og ikke minst for Lørenskog kommune. Jernbaneverket må klare å ordne opp, dette er deres ansvar – ikke kommunens, sier en engasjert Åge Tovan til Romerikes Blad.

– Kan ikke vente

Ordføreren viser til at kommunen, veivesenet og Jernbaneverket sammen planlegger å ruste opp stasjonsområdet og gjøre stasjonen mer tilgjengelig også for funksjonshemmede.

– Men det tar litt tid før disse planene er en realitet, og Jernbaneverket kan ikke vente til dette er på plass med å få orden på forholdene. Jeg har skrytt mye av den flotte jobben som er gjort på Fjellhamar stasjon – men nå må de rydde opp på Lørenskog stasjon, mener Tovan.

– Kommunen er i gang med å bygge ny kollektivterminal i Lørenskog nye sentrum, og vi tilrettelegger i størst mulig grad for kollektivbruk når vi planlegger kommunens framtid. Da kan det ikke se ut som det gjør på Lørenskog stasjon, slår ordføreren fast.

– Et stort problem

Informasjonssjef Ellen Svendsvold i Jernbaneverket region øst erkjenner at tagging er et stort problem på mange togstasjoner.

– Vi har nå fått en egen enhet som blant annet skal prioritere taggefjerning og rydding på stasjonene i Stor-Oslo-området. Men det er ikke så lett å fjerne tagging om vinteren, sier Svendsvoll.

– Men Lørenskog stasjon har vært nedtagget i lang tid. Er det i tråd med Jernbaneverkets serviceerklæring om at publikum har krav på en ren og ryddig stasjon?

– Nei, men dette er et litt vrient område. Det holder nemlig ikke å fjerne tagging én gang, for taggerne kommer som regel tilbake – ikke minst når media fokuserer på dem. Erfaringsmessig gir de seg først etter at taggingen er fjernet sju ganger, illustrerer Svendsvoll.

Hun tør ikke love noe i forhold til Lørenskog stasjon utover at Jernbaneverket "vil ta tak i saken".