Gå til sidens hovedinnhold

Russisk rektor trekker seg

Artikkelen er over 8 år gammel

Rektoren ved Moskvaskolen trekker seg. Han oppgir at årsaken er hensynet til hans eget og skolens rykte.

Akershus fylkeskommune har nettopp mottatt et brev fra rektor Evgeny Karpov på den Norsk-Russiske skolen i Moskva, med informasjon om at han trekker seg fra sin stilling.

Karpov skriver i brevet at han har hørt om fylkesrevisjonens granskning fra kollegaer på Skedsmo videregående. Han skriver også at han har hørt om «visse konklusjoner» i revisjonsrapporten, som ødelegger hans og Moskvaskolens rykte, og han ser seg dermed nødt til å trekke seg fra stillingen som rektor.

Han håper likevel at de norske eksamenene som etter planen skal holdes i mai/juni vil bli gjennomført som planlagt, og ber samtidig om råd angående hva han skal si til Vg1 og Vg2-studenter, samt søkere for skoleåret 2013-2014, vedrørende skolens framtid.

– Enklere på denne måte

Fylkesrådmann Tron Bamrud sier til rb.no at Karpovs avgang betyr at det blir enklere med tanke på å ha tillit til skolen, samtidig som det nå blir et problem at skolen fortsatt er et pågående prosjekt, uten den øverste lederen.

– Vår oppgave nå blir å sørge for kontroll av driften av Moskvaskolen den tiden dens kal bestå. Vi kommer til å ta kontakt med ny styreleder i nær framtid, med sikte på å få til et nytt styremøte for å diskutere skolens framtid, sier Bamrud.

Det opprinnelige norske styret, bestående av rektor og assisterende rektor ved Skedsmo videregående skole, samt assisterende fylkesdirektør i fylkeskommunen, blir skiftet ut som følge av pengerotet. Bamrud vil imidlertid sende ut et brev i løpet av dagen, med informasjon om hvem de nye styrerepresentantene er.

– Jeg vil ikke si noe om hvem dette er før brevet har gått ut og de har fått informasjon om det selv, men det vil settes på plass en styresammensetning som er godt tilpasset de oppgavene vi nå står foran, sier han.

Fortsetter som vanlig

Hva som skjer med Moskvaskolen og det norsk-russiske samarbeidet i tiden framover er fortsatt usikkert, med fylkesrådmannen sier han ikke kjenner til andre planer enn at skolen foreløpig skal drives videre, slik at nåværende elever får tatt eksamener som vanlig.

– Det blir den russiske styrelederen og resten av styret sin oppgave å påse at skolen kan gjennomføre de oppgavene de skal, selv om Karpov trekker seg. Vi forholder oss til at det for en del elever allerede er satt i gang et utdanningsløp, og det er naturlig å sørge for at disse får den utdanningen de skal. Vi kan imidlertid ikke utelukke at det blir endringer i forhold til den opprinnelige planen, men det må vi se på etter hvert. Akkurat nå har vi mer enn nok med å håndtere alle andre elementer, sier Bamrud.

Kommentarer til denne saken