Ruller opp narkoliga

Artikkelen er over 12 år gammel

Politiet er i ferd med å rulle opp det som kan være en organisert narkotikaliga. Foreløpig er fire personer pågrepet og flere kilo narkotika beslaglagt.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Politiet er overhodet ikke villige til å gi noen opplysninger om saken til Romerikes Blad. Verken hva de fire pågrepne er siktet for, hvor gamle de er eller hvor de bor, vil politiet si noe som helst om.

– Vi etterforsker en sak, er alt politiadvokat Håvard Ryengen i Romerike politidistrikt vil si.

Romerikes Blad er imidlertid kjent med at det er foretatt minst ett betydelig narkotikabeslag. Etterforskerne skal ha beslaglagt både hasj og amfetamin.

– Et betydelig antall kilo, sier en kilde.

I går ble fire personer fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett. Forhandlingene foregikk bak lukkede dører. Det første fengslingsmøtet startet ved 12.30-tida. Det siste tok til først klokka 18.

– Vi har framstilt fire personer for varetektsfengsling, og ingen av dem slapp ut eter fengslingsmøtet, sa Ryengen ved 20-tida.

Hvor mange ukers varetekt de fire fikk ville han ikke si noe om.

Væpnet aksjon

Etter det Romerikes Blad erfarer startet opprullingen mandag ettermiddag. Da gikk oslopolitiet til aksjon mot en bil på Lørenskog. Ifølge et vitne skal bevæpnede og sivilkledde polititjenestemenn blant annet ha omringet en bil, og siktet med våpen mot kjøretøyet. Hendelsen fant sted rundt klokka 17, midt i ettermiddagsrushet.

Oslo-politiet avviser å si noe om denne aksjonen, men Romerikes Blad får opplyst at forholdet nå etterforskes av politiet på Romerike.

– Jeg kommer ikke til å si noe som helst i dag, var politiadvokat Håvard Ryengens svar på alle spørsmål fra Romerikes Blad i går.

Heller ikke konstituert politiførstebetjent Trond Kjølstad ved Lørenskog lensmannskontor er særlig meddelsom:

– Det er ikke dagen for å si noe som helst, sa han i går ettermiddag.

Romerikes Blad er kjent med at politiet frykter at omtale i mediene skal føre til at personer med tilknytning til saken – og som fremdeles er på frifot – skal "rydde unna" bevis.

Gjengtilhørighet

Flere av de siktede skal være bosatt i Oslo og skal, etter det Romerikes Blad forstår, være tilknyttet et kriminelt gjengmiljø. Tre av de pågrepne er av utenlandsk opprinnelse.

Ingen av forsvarerne ønsket å uttale seg om verken opprullingen eller varetektsfengslingen. De henviste til at saken ble behandlet bak lukkede dører, og at de derfor ikke hadde anledning til å gi opplysninger av noe slag.

Det er Lørenskog lensmannskontor som etterforsker narkotikaopprullingen.

Artikkeltags