Romeriksbedrifter i streik

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

900 transportansatte streiker.

DEL

Lørdag morgen ble totalt 900 ansatte tatt ut i streik av Norsk Transportarbeiderforbund.

Til sammen er 12 bedrifter i streik, og blant dem ligger to på Romerike.

Ansatte ved TNT Norge AS i Lillestrøm og DHL Express AS på Berger måtte legge fra seg arbeidet klokka 06.00 lørdag morgen.

Stor uenighet

Forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund tror streiken kan bli langvarig.

– Vi står langt fra hverandre, og har derfor valgt å ta rundt halvparten av våre medlemmer ut i streik. Streikeviljen og moralen er stor, for de kravene striden står om er noe medlemmene vår har bedt oss innstendig om å gjøre noe med i lang tid, sier Hansen til NRK.

Slik blir du rammet

Ifølge dagbladet.no er det særlig fiskeindustrien som blir rammet av streiken.

Så lenge den pågår vil ikke en eneste laks gå ut til Europa fra de 12 terminalene.

Forsyningene til matbutikkene vil derimot ikke bli berørt i første omgang.

– Bare i mindre grad. Det er en del hermetikk som ikke kommer ut til butikkene nå. De store matkjedene har sin egen distribusjon som ikke er berørt i denne omgang. Men distribusjon av klær og skotøy til forretningene vil bli kraftig berørt, sier nestleder Lars Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund til Dagbladet.

Varsler flere

Transportarbeiderforbundet varsler også at de vil trappe opp streiken i dagene som kommer, og dermed kan flere være i streik fra 19. mai.

– Konflikten dreier seg i stor grad om ansettelsforhold og bruk av midlertidig arbeidskraft. De tre største arbeidsgiverne i bransjen - Schencker, Tollpost og Bring - oppfatter vi som ganske ryddige. Men det er mange av de mindre aktørene som driver på andre måter, og nå hadde arbeidsgiversiden bestemt seg for å stå samlet, kommenterer Lars Johnsen.

Artikkeltags