Rektor siktet for overgrep

NEKTER SKYLD: Rektorens forsvarer, Gunhild Lærum, sier han tar siktelsene svært tungt, og at han nekter straffskyld.

NEKTER SKYLD: Rektorens forsvarer, Gunhild Lærum, sier han tar siktelsene svært tungt, og at han nekter straffskyld.

Artikkelen er over 10 år gammel

En rektor ved en skole på Romerike er siktet for seksuelle handlinger med barn under 16 år. Rektoren nekter straffskyld.

DEL

Politiet har i flere måneder etterforsket sexanklagene mot rektoren. Forholdene rektoren er mistenkt og siktet for skal være flere år gamle, og skal etter det Romerikes Blad kjenner til ha foregått mens han var lærer ved en eller flere andre skoler.

– Jeg kan bekrefte at en ansatt ved en skole på Romerike er siktet for å ha hatt seksuell overgrep med barn under 16 år. Vi mistenker at det har skjedd overfor mer enn ett barn, sier politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Av hensyn til politiets etterforskning ønsker han ikke å gi ytterligere kommentarer i saken.

– Etterforskningen blir godt ivaretatt av lensmannskontoret som har saken. Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen og jeg minner om at enhver er uskyldig inntil det motsatte er bevist i retten, sier Aga.

Siktet for to forhold

Etter det Romerikes Blad kjenner til foreligger det to siktelser mot rektoren for to forskjellige forhold. Begge siktelsene er fra august i år.

Den ene siktelsen lyder på forsøk på seksuell handling, med en strafferamme på tre års fengsel.

Den andre siktelsen lyder på seksuell handling mot barn under 16 år under særdeles skjerpende omstendigheter, i det politiet mener rektoren kan ha misbrukt sin stilling eller tillitsforhold.

For dette er strafferammen ti års fengsel. Samtidig skal det foreligge flere anmeldelser enn de to sakene som har ført til siktelser.

RÅDMANNEN: – Elevene er trygge

Ingen ferske forhold

Romerikes Blad får opplyst at de seksuelle handlingene rektoren er mistenkt og siktet for skal ha foregått over flere år, og det skal foreløpig ikke ha dukket opp ferske forhold under politiets etterforskning.

Det skal ha gått forholdsvis lang tid fra overgrepene skal ha skjedd til politiet fikk kjennskap til dem og begynte sin etterforskning mot rektoren.

Foreldelsesfristen for seksuelle handlinger med barn under 16 år som blir begått under særdeles skjerpende omstendigheter, er ti år.

Etter det Romerikes Blad kjenner til skal noen av forholdene mannen er mistenkt for være så gamle at de kan være foreldet.

Nekter straffskyld

Rektorens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, sier hennes klient nekter all form for straffskyld.

– Han tar siktelsene svært tungt, sier Lærum til Romerikes Blad.

Artikkeltags