Gå til sidens hovedinnhold

Rektor fløy dyrt til Moskva

Artikkelen er over 7 år gammel

Tidligere rektor ved Skedsmo videregående skole, Rune Grahn, fløy flere ganger mer enn dobbelt så dyrt som sitt reisefølge på besøk til Moskva-skolen.

RB har gått igjennom alle flybillettkjøp de siste fem årene for ansatte og andre som har besøkt Skedsmo videregående skoles avdeling i Moskva på skolens regning. Fra 2007 til 2012 ble det kjøpt flybilletter for nær 700.000 kroner for følge opp skoledriften i den russiske hovedstaden. I tillegg ble diett og relevante utlegg dekket med i underkant av 600.000 kroner.

Dyre billetter

De dyreste flybillettene er det avgått rektor Rune Grahn som har benyttet seg av.

Da en delegasjon på til sammen 12 personer besøkte Moskva i oktober 2009 kostet hver billett for 11 av dem 3.320 kroner, tur-retur. For Grahn, som dro hjem en dag senere enn de andre, var prisen 7.164 kroner. Han hadde da bestilt billett til samme pris som de andre for flyreisen til Moskva, men en langt dyrere da han fløy hjem alene dagen etter.

Da Grahn besøkte Moskva vinteren 2012 kostet flybilletten hans 6.223 kroner. Dagen etter, da et reisefølge på tre kom etter, hadde de billetter kjøpt for litt over 2.000 kroner stykket.

Gjennomgangen viser at Grahns billetter også ved andre anledninger var vesentlig dyrere enn for andre som reiste på omtrent samme tidspunkt. Så sent som høsten 2012 kostet en rektorbillett tur-retur Moskva 10.038 kroner. Da andre lærere reiste til Moskva en drøy måned senere, var billettprisen under 2.000 kroner.

Granskes

– Vi har merket oss dette, sier fylkesrådmann Tron Bamrud, og bekrefter at retningslinjene for fylkeskommunale reiser er klare:

– Utgangspunktet er at man skal reise på rimeligste måte. Det skal selvsagt veies opp mot praktiske hensyn. Hvorfor det er så stor prisforskjell på rektors billetter og andres når reisen er foretatt på omtrent samme tidspunkt, vet vi foreløpig ikke, sier han.

– Har rektoren reist på business-class?

– Det sier ikke den foreløpig dokumentasjonen noe om.

Reisevirksomheten blir en del av den eksterne granskingen av Moskva-skolen som nå skal gjennomføres.

Fylkesrevisjonen påpekte i rapporten de la fram tidligere i år at Grahn har anvist sine egne reiser. Grahn har tidligere meddelt RB at han ikke ønsker å kommentere noe rundt Moskva-skolen, og har heller ikke besvart RBs henvendelser de siste dagene. I et brev til Fylkesrevisjonen har han imidlertid forklart at hans overordnede i fylkeskommunen på et tidspunkt ga ham beskjed om at han ikke trengte skriftlig godkjenning av sine reiser.

Kommentarer til denne saken