Regnbuen dømt til å betale

VANT ? OG TAPTE: Trygve Bekkesletten, her med sin advokat Hilde Mo, vant tilbakebetalingssaken han og kona Eli hadde anlagt mot Regnbuen Kristne Fellesskap. Begge foto: Kay Stenshjemmet

VANT ? OG TAPTE: Trygve Bekkesletten, her med sin advokat Hilde Mo, vant tilbakebetalingssaken han og kona Eli hadde anlagt mot Regnbuen Kristne Fellesskap. Begge foto: Kay Stenshjemmet

Artikkelen er over 6 år gammel

Regnbuen Kristne Fellesskap må betale Trygve Bekkesletten 260.000 kroner som han i sin tid lånte ut til Verdikanalen.

DEL

Det slår Nedre Romerike tingrett fast, etter at de tidligere vennene og samarbeidspartnerne Trygve Bekkesletten og Finn Henrik Friis Larsen møttes i retten 4. og 5. september.

Bekkesletten og kona Eli krevde da å få tilbake de resterende 260.000 av totalt 450.000 kroner som de lånte den kristne Verdikanalen i desember 2006.

Skulle få tilbake pengene

Ekteparet Bekkesletten grunnla menigheten Regnbuen Kristne Fellesskap sammen med pastor Finn Henrik Friis Larsen i 1998.

I desember 2006 gikk de inn med hvert sitt lån for å redde den konkurstruede tv-kanalen Verdikanalen.

Mens Larsen ga et lån på 750.000 kroner, lånte ekteparet Bekkesletten ut 450.000 kroner.

– Vi fikk lovnader om at det var store investorer på gang og at vi ville få tilbake pengene i løpet av noen uker, fortalte Trygve Bekkesletten til Romerikes Blad i januar.

Slik gikk det ikke, men mens Larsen etter hvert fikk tilbake sine penger, fikk Bekkesletten bare igjen rundt 150.000 kroner.

Nå har altså tingretten slått fast at ekteparet skal ha tilbake det resterende beløpet – 258.162 kroner med tillegg av lovens rente – fra Regnbuen Kristne Fellesskap ved styreleder Finn Henrik Friis Larsen.

«Det kan ikke være tvilsomt at Larsen i egenskap av menighetens daglige leder (...) har akseptert at menigheten skulle være ansvarlig for lånet til Bekkesletten (...)», heter det i dommen.

– Til å leve med

Retten konstaterer at det ikke er framkommet innsigelser til at Larsen fikk oppgjør for sin gjeld, og legger til:

«(...) det er da vanskelig å forstå hvorfor gjelden til Bekkesletten skal stilles annerledes».

Samtidig frifinnes Larsen i saken mellom ham og ekteparet Bekkesletten, og ingen av partene idømmes saksomkostninger. Bekkesletten fikk heller ikke medhold i kravet om 10 prosent rente på beløpet.

– Dommen er til å leve med. For oss var det viktig å få rettens bekreftelse på at vi hadde penger til gode – og det er det nå ingen tvil om, sier Trygve Bekkesletten til Romerikes Blad.

– Jeg synes likevel det er urimelig og et paradoks at det skal koste oss 100.000 kroner å få tilbake 260.000 kroner – men dette er jusens verden og ikke moralens, legger han til.

– Kjedelig og unødvendig

Finn Henrik Friis Larsen kommenterer dommen slik:

– Jeg konstaterer at jeg personlig er frifunnet. For øvrig får vi forholde oss til det retten har sagt.

– Hva synes du om utfallet?

– Dette er en kjedelig og unødvendig sak. Jeg tilbød personlig Trygve halvparten av beløpet, slik at vi ville ha det samme tapet, men det aksepterte han ikke, og da ble det som det ble.

– Betyr det du nå sier at dere ikke vil anke dommen?

– Det får være opp til menigheten å avgjøre. Jeg personlig føler ingen grunn til å gjøre noe mer med dette, og jeg kan egentlig ikke tenke meg at menigheten vil det heller, sier Finn Henrik Friis Larsen til RB.

Artikkeltags