Gå til sidens hovedinnhold

Ranet buss med pistoler

Artikkelen er over 14 år gammel

To gjerningsmenn på frifot.

Sent i går kveld ble en buss ranet av to personer i Hakadal. Forholdet skjedde på Hellerud busstasjon – som er en endeholdeplass i nærheten av Tøyenhagen – på Gamleveien i Nittedal.

Bussen skal etter rutetabellen være på holdeplassen klokka 22.13. Der ble den altså ranet av to personer. De skal begge ha vært utstyrt med håndvåpen.

- Vi fikk melding fra føreren klokka 22.13. Etter å ha truet ham med to håndvåpen, forlot gjerningsmennene stedet løpende til fots, opplyser operasjonsleder Geir Eriksen ved Romerike politidistrikt.

Gjerningspersonene blir beskrevet som unge. De var iført finlandshetter da de utførte ugjerningen.

Med seg fikk de et foreløpig ukjent pengebeløp. Ifølge politiet ble det ikke løsnet skudd i forbindelse med ranet.

Mørk bil

Kort tid etter ranet ble en mørk bil – muligens en Golf – sett kjørende fra et boligområde i nærheten av åstedet. Den skal kun ha hatt ett baklys.

- Den kjørte sørover på Gamleveien i storhastighet, sier operasjonsleder Eriksen.

Politiet stanset kort tid etter en liknende bil i Oslo – men det personene i det litauisk-registrerte kjøretøyet hadde ingenting med saken å gjøre.

Omfattende søk

En rekke politipatruljer søkte etter gjerningsmennene utover natta. Også hundepatrulje og politihelikopter deltok i søket. Det ga ikke noe resultat.

Bussjåføren slapp fra det hele uten fysiske skader. Han ble tatt med for å avgi forklaring ved Nittedal lensmannkontor. Bussen ble tatt med til tekniske undersøkelser.

- Det ble gjort noen funn vi vil se nærmere på, forklarer Geir Eriksen.

Politiet sier de ikke har informasjon om at det var flere i bussen da ranerne slo til. Det er foreløpig ukjent om bussen hadde overvåkingskamera.