Råkjørte forbi skole i 122 km

Artikkelen er over 14 år gammel

Lørenskog-mannen ble fotgjenger på stedet da han passerte politiets laser ved Nordby skole i 122 kilometer. Fartsgrensen ved skolen er 60 km.

DEL

Onsdag var første skoledag for elevene ved barneskolen i Ytre Rælingen. Politiet har ved tidligere kontroller konstatert at det kjøres svært fort på riksvei 120 forbi skolen og var på plass med laseren fra klokka 08.00.

– I løpet av to timer ble det beslaglagt to førerkort og utstedt ni forenklede forelegg, sier politiførstebetjent Christian Christiansen ved Fet og Rælingen lensmannskontor.

– En Lørenskog-mann i midten av 20-årene kjørte i utrolige i122 kilometer i 60-sonen forbi skolen. Han mistet førerkortet der og da. Farten var så høy at den så vidt jeg vet kvalifiserer til ubetinget fengsel, sier Christiansen. Den andre bilisten som mistet sertifikatet holdt 88 kilometer. Han bebuder ytterligere fartskontroller på riksvei 120 og ved Nordby skole i tida framover.

Glad for kontroll

– Vi er svært glade for at politiet med jevne mellomrom holder laserkontroller i skolens nærmiljø, sier rektor Kari Block-Johnsen til Romerikes Blad.

– Jeg går til skolen til fots hver morgen og jeg registrerer både hastigheter og forbikjøringer som er helt forferdelige.

– Vi har heldigvis den ordningen at skolebussen kjører inn på området med elevene våre. Men det er også noen som går til og fra skolen, og noen få elever som må krysse riksvei 120. De har ingen god skolevei, sier rektor.

35 tatt på ny vei

Også i Nannestad var politiet ute på fartskontroll i går. På den nye riksvei 35 fra Maura til Hadeland ble det utstedt 35 forenklede forelegg.

– Vi hadde radarkontroll på denne veien i fire timer. Det var svært liten trafikk og på den bakgrunn er antall forelegg høyt, sier konstituert politiførstebetjent Morten Torshaug til Romerikes Blad.

– På denne veien er det 80-sone og høyeste registrerte hastighet var 115 kilometer. Vedkommende unngikk førerkortbeslag med én fattig kilometers margin, men vil selvsagt få en kraftig bot, sier Torshaug.

Artikkeltags