Politiet: –Vi er svært interessert i tips

UNDERSØKELSER: En av politiets krimteknikere jobber på åstedet der en ni år gammel jente skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep ved 19-tida onsdag kveld. FOTO: ELIN SVENDSEN

UNDERSØKELSER: En av politiets krimteknikere jobber på åstedet der en ni år gammel jente skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep ved 19-tida onsdag kveld. FOTO: ELIN SVENDSEN

Artikkelen er over 3 år gammel

En 9 år gammel jente ble ifølge politiet utsatt for et seksuelt overgrep av en ukjent mann på Kirkeveien i Nittedal. Mannen er sett løpende fra åstedet.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Onsdag kveld var det omfattende jakt på gjerningsmannen i Nittedal. Politihelikopter, hunder og annet mannskap ble satt inn i jakten på overgriperen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 19.15.

– Rett i forkant har en 9 år gammel jente blitt utsatt for et seksuelt overgrep av en for politiet ukjent gjerningsmann. Overgrepet har skjedd på Kirkeveien og mannen er av andre vitner sett løpende i retning Markerud gård, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt.

Operasjonslederen ønsker ikke å gå inn på omstendighetene rundt selve overgrepet, men politiet jaktet med store styrker etter gjerningsmannen.

I løpet av natt til torsdag er det aktive søket ute avsluttet, men saken vil bli etterforsket utover dagen.

– Vi er svært interessert i tips, sier operasjonsleder Thorleif Skovereng torsdag morgen.

– Dratt ut av veien

Jenta gikk ifølge politiet langs Kirkeveien da hun ble tatt tak i av en ukjent mann og dratt ut i skogen like ved. Politiet ble varslet etter at jenta varslet om hva som hadde skjedd. Ifølge operasjonslederen kjente ikke jenta gjerningsmannen.

– Hvem så mannen løpe langs Krikeveien?

– Det er andre, voksne vitner, som tilfeldigvis var i området, svarer Strømsborg.

Politiet har følgende beskrivelse av gjerningsmannen:

  • Mann på cirka 30 år
  • Lyst hår
  • Nordisk utseende
  • Normal kroppsbygning
  • Cirka 180 centimeter høy
  • Hadde på seg blå genser

– Vi er særdeles interessert i opplysninger. De som vet noe, eller har sett noe i forbindelse med hendelsen bes ta kontakt med politiet, sier Strømsborg.

– Hvordan går det med jenta?

– Hun er tatt hånd om, svarer operasjonslederen.

– Tida jobber mot oss

Romerikes Blad er onsdag kveld på åstedet i Nittedal. En krimtekniker fra Romerike politidistrikt saumfarer området der overgrepet på den ni år gamle jenta skal ha skjedd.

Teknikeren er iført hvite klær og tar bilder flere steder. Politiet søker ved 22.30-tida fortsatt etter mannen.

– Vi er fortsatt i området med noen patruljer, men tida jobber mot oss i forhold til å finne mannen i nærområdet, sier Strømsborg.

RB FØLGER SAKEN!

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005 Send video

Artikkeltags