Politiet: Lærervikar pågrepet ruset på jobb

PÅGREPET PÅ SKOLEN: Lærervikaren ble hentet ut av politiet fra Slattum skole i Nittedal. Han skal ha vært tydelig ruset da han ble pågrepet og ha undervist kort tid før pågripelsen. FOTO: VIDAR SANDNES

PÅGREPET PÅ SKOLEN: Lærervikaren ble hentet ut av politiet fra Slattum skole i Nittedal. Han skal ha vært tydelig ruset da han ble pågrepet og ha undervist kort tid før pågripelsen. FOTO: VIDAR SANDNES

Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi hadde ingen mistanker, og ble veldig overrasket, sier rektor ved barneskolen.

DEL

En mannlig lærervikar ved Slattum skole ble pågrepet i skoletiden, samme dag som han hadde undervist elever. Mannen er siktet for bruk og besittelse av narkotika.

– Han var synlig ruset og i en tilstand som gjorde at han måtte pågripes. Han hadde etter vår vurdering ikke noe på en skole å gjøre, sier Bratteng til Romerikes Blad.

Hadde undervist samme dag

Ifølge lensmannen hadde mannen undervist elever tidligere samme dag som han ble pågrepet.

– Men han var ikke i en undervisningssituasjon da han ble pågrepet. Selve pågripelsen fant sted inne på skolen, uten at noen elever så det, sier Bratteng.

Bakgrunnen for pågripelsen, som fant sted om formiddagen tirsdag 4. mars, var at politiet hadde etterforsket mannen over tid, grunnet mistanke om narkotikalovbrudd.

Læreren var ikke ansatt på skolen, men leid inn som vikar gjennom et vikarbyrå. Det ble ikke funnet narkotika på læreren i forbindelse med pågripelsen, men ved en ransakelse hjemme hos mannen ble det tatt beslag i narkotika.

– Det ble funnet cirka 80 gram med det som formentlig er hasj, opplyser Bratteng.

Siktede, som bor i en annen kommune på Romerike, har ifølge politiet erkjent straffskyld for flere av forholdene.

– Han har erkjent besittelse av den narkotikaen som ble funnet hjemme hos mannen, samt bruk av narkotika ved en tidligere anledning. Han er siktet også for å ha vært ruset på tidspunktet da han ble pågrepet, noe som også var en viktig del av bakgrunnen for at han ble pågrepet. Dette punktet nekter han straffskyld for, sier Bratteng.

Siktede har ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

– Sjekket referanser og politiattest

Rektor Lisbeth Jørgensen ved Slattum skole opplyser at mannen hadde jobbet som lærervikar ved de øverste trinnene på barneskolen i cirka ti dager da han ble pågrepet.

– Vi hadde ingen mistanker om at vikaren misbrukte narkotika og ble veldig overrasket da politiet kom for å pågripe ham. Med en gang skjønte vi heller ikke hva det handlet om. Vi forsto ikke at han var ruset den dagen. Politiet sa senere at man måtte være litt trenet for å se at han var ruset, sier Jørgensen.

Hun mener ledelsen hadde gjort alt de kunne for å sjekke ut vikaren på forhånd.

– Vi innhentet og sjekket referanser og politiattest, som ikke indikerte noe som kunne gi grunnlag for mistanke, sier rektoren.

Jørgensen forteller at skolen umiddelbart informerte alle elevenes foresatte om pågripelsen.

– Vi sendte ut en e-post med informasjon om at en lærervikar var pågrepet på skolen. På det tidspunktet visste vi ikke så mye mer, men så fort vi fikk mer informasjon fra politiet sendte vi dette til foreldrene. Vi har også hatt samtaler med elevene, men de kjente ikke vikaren godt og fikk heller ikke med seg noe særlig av det som skjedde, annet enn at politiet var på skolen, sier Jørgensen.

Artikkeltags