Lensmann i Lørenskog, Elisabeth Engen, opplyser søndag ettermiddag at siste melding fra Ullevål universitetssykehus er dramatisk angående den 19 år gamle Lørenskog-mannen.

– Etter først å ha blitt operert er han nå på vei inn til ny operasjon. Situasjonen er kritisk, forteller lensmann Engen.

Det var ved 08-tida søndag morgen angivelig tre maskerte personer stormet inn i leiligheten på Skårer i Lørenskog og slo 19-åringen i hodet med et balltre.

På jakt etter gjerningspersonene

Politiet opplyser i ettermiddag at de fortsatt ikke er nærmere gjerningspersonene. De skal ha kjørt fra området i en mørk sedan, muligens en Honda.

– Politiet jobber aktivt både taktisk og teknisk på åstedet, uttaler operasjonsleder Per Stenslet i Romerike politidistrikt.

Ved 16-tida opplyser lensmann Elisabeth Engen at de fortsatt ikke har pågripelser i saken.

– Vi holder fortsatt på med avhør av de som har vært i leiligheten og naboer i samme bygg, forteller hun.

– Holdt som gissel

En 16 år gammel gutt, som oppholdt seg i leiligheten der 19-åringen ble slått med balltre, skal ifølge politiet ha fulgt etter gjerningspersonene.

På telefon til politiet fortalte han at han var tatt som gissel i bilen. Han har uttalt til Politiet at det satt fire srilankiske menn i bilen, politiet tror to eller tre av dem var inne i leiligheten.

De to fornærmede er imidlertid ikke i familie. 19-åringen har adresse i den aktuelle leiligheten. Det har ikke 16-åringen.