Politiet: – Det er bare å smøre seg med tålmodighet

Artikkelen er over 4 år gammel

Snøen skaper problemer i morgentrafikken på Romerike. Det meldes om flere småuhell, vogntog som står fast og lange køer.

DEL

– Nå har jeg brukt 51 minutter på en strekning som normalt tar åtte minutter å kjøre, mellom Gan og Løkenåsen i Fet. Trafikken står bom stille, sier pendler Torill Hedum til rb.no i 08.40-tiden mandag.

Fetsokningen forteller at hun normalt bruker ti minutter på å kjøre hjemmefra til Fetsundbrua, og at hun på en dag med normal trafikk bruker drøye 20 minutter hjemmefra til arbeidsplassen hos Romerikes Blad på Kjeller.

– I dag brukte jeg en time og 45 minutter. Det er ny rekord, sier Hedum.

Meldingene hagler

Samtidig hagler meldingene fra nødetatene på twitter, med informasjon om ulykker, utforkjøringer og andre trafikale problemer.

– Vi får meldinger om saktegående køer flere steder nå. Det er bare å smøre seg med tålmodighet, sier operasjonsleder Arild Ruud i Romerike politidistrikt til rb.no.

Uhell og utforkjøringer

Her er meldingene fra politiet:

  • E6 nordgående ved Skedsmovollen: En bil har snurret. Ikke personskade. Uhellet skaper trafikale problemer. Politiet er på stedet, bilberger er på vei.
  • Riksvei 22, Gjelleråsen: Vogntog med stans. Trafikale problemer. Politiet er på vei.
  • Trondheimsvegen, Frogner: Trafikkuhell mellom to biler Politiet er på stedet. Ingen personer er skadet.
  • E6 sørgående, Frogner: Lastebil med stans. Bilberger er på vei.
  • E6 sørgående, Frogner: Bil i midtdeleren. Politiet er på vei.
  • E6 nordgående, cirka to kilometer nord for Minnesund: Vogntog i grøfta. Bilberger er på vei. Trafikken går forbi i ett felt.
  • Stavveien, Strømmen: En bil har kjørt av veien. Ingen personskade. Fører er mistenkt for promillekjøring.

Saktere enn normalt

Statens vegvesen Veitrafikksentralen sier trafikken beveger seg saktere enn normalt mandag morgen:

– Det skyldes nok at det er mange brøytebiler ute for å rydde veiene, og de må jo være der. I tillegg så avpasser folk farten til kjøreforholdene. De senker farten, og det er bra med tanke på sikkerheten, sier operatøren ved Veitrafikksentralen til rb.no.

– Helt ekstremt

Også kollektivtransporten på Romerike har hatt store utfordringer mandag morgen.

– Jeg brukte i dag to timer og 55 minutter fra Bjørkelangen til Aker Brygge. Normalt er jeg fremme når klokken er 07.10. I dag var jeg ikke fremme før klokka var 08.40. Jeg tok som hver dag bussen som går fra Bjørkelangen klokka 05.45. Årsaken til dette tror jeg var snø og dårlig brøyting. Det lå fem til sju centimeter snø i veibanen, utenom hjulsporene som var oppkjørt. Helt ekstremt at det skal ta så lang tid, forteller en RB-tipser.

Artikkeltags