Gå til sidens hovedinnhold

Pantet for to kroner – vant en million

Artikkelen er over 7 år gammel

Romerike har fått sin første pantemillionær. En 59-årig kvinne fra Jessheim ble tirsdag en million kroner rikere, etter å ha pantet for bare to kroner.

Tirsdag denne uken dro Ullensaker-kvinnen innom Kiwi Gystad på Jessheim for å handle. I forbifarten tok hun med seg to tomflasker som sto på kjøkkenbenken i det hun dro hjemmefra.

– Det var jo bare pant for to kroner denne gangen, men som vanlig trykket jeg på Røde Kors-knappen istedenfor panteknappen. Det har blitt noen smågevinster i Pantelotteriet tidligere, så jeg ble først ikke så overrasket da det kom melding om gevinst, forteller vinneren ifølge Røde Kors.

Men, ut av automaten kom en ekstra lang kvittering, og kvinnen skal knapt ha trodd sine egne øyne da hun oppdaget at hun hadde vunnet én million kroner.

Vinn-vinn situasjon

– Dette var veldig gøy. Jeg visste jo at muligheten for at noen skal bli pantemillionær hos oss var tilstede, og når det skjer så er det bare så innmari moro, sier Bjørn Sindre Myhr, butikksjef ved Kiwi Gystad.

Butikksjefen er glad for at kundene i butikken velger å trykke på Røde Kors-knapen når de panter.

– Pantelotteriet er jo en vinn-vinn situasjon. Enten så vinner den som panter eller så vinner Røde Kors, og for oss i butikken er det en ekstra fjær i hatten at en heldig vinner ble pantemillionær hos oss.

Viktig støtte til Røde Kors

– Endelig fikk vi en pantemillionær i Akershus også. Dette er midler som absolutt styrker vår lokale aktivitet i Ullensaker, sier lokalforeningsleder i Ullensaker Røde Kors, Åse-Gunnhild Flatner.

Pengene fra Pantelotteriet er en av Røde Kors sine viktigste inntektskilder, og blir brukt til større hjelpeoperasjoner i utlandet og til lokale prosjekter i Norge.

– Hittil i år har pantelotteriet i Akershus bidratt med over 2,3 millioner til Røde Kors, så det var utrolig hyggelig at vi endelig fikk en milliongevinst i dette fylket også, forteller Flatner.

Ullensaker Røde Kors fikk i 2013 en total inntekt på 82.285 kroner, som går til aktivitet i lokalsamfunnet i Ullensaker. Hittil i år har Ullensaker Røde Kors tjent inn 48.606 kroner, mens lokalforeningene i Akershus har totalt fått inn 800.000 kroner.

Siden starten av lotteriet i 2008, har Norges Røde Kors totalt mottatt over 86 millioner kroner. Lotteriet er tilgjengelig i 1.647 butikker over hele landet.

Kommentarer til denne saken