Hovedstaden rystes av voldtektsbølgen. Hittil i år er det registrert 48 overfallsvoldtekter i Oslo. I hele fjor var tallet 24.

Mange av voldtektene skal være begått av menn med innvandrerbakgrunn, noe som får kenyanskfødte Ahmed Kerigo til å reagere.

– Man kan ikke komme hit og leve som om man er i et muslimsk, afrikansk land. Man kan heller ikke tvinge norske jenter til å kle på seg hijab. Holdningen er uakseptabel og det er på tide at noen med innvandrerbakgrunn sier fra selv. Det er ikke sikkert det hjelper at en hvit mann sier det, uttaler Kerigo.

Hvordan forhindre nye overfallsvoldtekter? Si din mening nederst i saken!

Frykter økt rasisme

Kløfta-mannen er broren til tidligere Miss Norge, Iman Kerigo, og har selv vokst opp i et muslimsk hjem. Kun en sjelden gang har han opplevd rasisme. Nå merker han at nordmenn er mer skeptiske enn tidligere.

LES MER: Miss Norge om rasismen hun opplevde

– Selv om jeg ble født i Kenya, så har jeg hele oppveksten min her. På Kløfta vet folk hvem jeg er. Det er annerledes når jeg drar andre steder, som for eksempel Oslo. Der opplever jeg en generell skepsis, sier Kerigo.

Nå frykter han at norske rasister vil bli mer synlige.

– Etter 22. juli ble Norge mer sveiset sammen. Disse hendelsene gjør det hele verre igjen. Mange forsøker å forhindre rasisme, men alle voldtektene kan føre til at rasismen eskalerer veldig.

– Mangler respekt

Kerigo sier mange innvandrere mangler en grunnleggende respekt for norske kvinner og for den norske kulturen.

– Troende muslimer hadde aldri gjort dette i hjemlandet. Det er jo heller ikke religion som ber dem om å ta seg til rette i Norge. Samtidig snakker vi om et lite mindretall som ødelegger veldig mye for et stort flertall. Det er helt jævlig og jeg frykter at nordmenn flest kan komme til å sette alle mørkhudede i samme bås, sier han.

– Hvordan skal man endre denne holdningen?

– Disse folkene frykter ikke straffen de eventuelt vil få om de skulle bli tatt. Det ville de gjort i muslimske land. Først og fremst må derfor straffene for slike handlinger bli vesentlig strengere. Dessuten må politiet snarest mulig sette inn flere ressurser. I tillegg synes jeg tiltak som natteravnene er bra, men det må opprettes mye større grupper, sier han.

Provoseres

Kerigo trekker fram et radioinnslag fra P4 i 2008, der flere innvandrere anonymt uttaler at norske jenter, på grunn av oppførsel og klesstil, selv er skyld i at de blir voldtatt.

– Det viser dessverre holdningene til noen av disse mennene også i dag. Det provoserer meg veldig. Men også disse personene har en mor, en søster eller en kusine. Hva ville de selv tenkt hvis deres nære ble behandlet slik, undrer han retorisk.

Hvordan forhindre nye overfallsvoldtekter? Si din mening nederst i saken!

– Norge er et fritt land der kvinnene skal kunne oppføre seg som normalt og gå hjem fra byen uten at de trenger å være redd for å bli voldtatt.

Kerigo tror voldtektsbølgen kan ende med at det dannes borgerverngrupper, og han er slett ikke fremmed for å ta aktivt del i en slik selv.

– Det verste jeg vet er vold mot kvinner, og jeg ser at politiet ikke klarer å beskytte de norske jentene. Problemet er at vi ikke ønsker slike grupper i samfunnet. Men hvor skal grensa gå? undrer han.