Overgrepstiltalt mor må sitte fengslet

ANKEN FORKASTET: : Det var politiadvokat Anne Siv Åvitsland som besluttet at den tiltalte moren skulle pågripes - kun halvannen uke før rettssaken begynner.  FOTO: LISBETH ANDRESEN

ANKEN FORKASTET: : Det var politiadvokat Anne Siv Åvitsland som besluttet at den tiltalte moren skulle pågripes - kun halvannen uke før rettssaken begynner. FOTO: LISBETH ANDRESEN

Artikkelen er over 6 år gammel

Anken ble forkastet.

DEL

Kvinnen som sammen med ektemannen er tiltalt for en rekke særdeles grove overgrep mot sine tre barn blir sittende fengslet inntil videre.

Det var på torsdag forrige uke at kvinnen ble pågrepet av politiet etter at hun hadde brutt besøksforbudet mot sin eldste sønn.

Fredag ble hun fengslet fram til rettssaken starter tirsdag 16. april.

Anker videre

Morens forsvarer, Siri Langseth, reagerte kraftig på pågripelsen av sin klient og fengslingsbegjæringen ble umiddelbart anket.

Tirsdag ble det klart at lagmannsretten har forkastet anken og at moren dermed blir sittende i varetekt.

– Vi har anket avgjørelsen til Høysterett, sier Langseth til rb.no.

De anker på bakgrunn av saksbehandlingsfeil.

– Vi mener de har lagt feil faktum til grunn for fengslingen, sier advokaten.

Om Høysterett rekker å komme med noen ankeavgjørelse før rettssaken starter kan ikke advokaten si sikkert.

Belastende

Moren ble fengslet fordi hun har hatt kontakt med sin eldste sønn - som hun har et besøksforbud mot.

Det var kvinnen selv som skal ha fortalt om kontakten mellom dem. Hun sier også at kontakten har skjedd etter ønske fra sønnen.

Dette mener imidlertid politiet ikke spiller noen rolle.

– Dette gjelder brudd på besøksforbud mot en person som er involvert i saken. Vi mener det er stor gjentakelsesfare for at dette vil skje igjen, og derfor ser vi ingen annen utvei enn å begjære vedkommende varetektsfengslet, sa politiadvokat Anne Siv Åvitsland til rb.no da pågripelsen ble kjent.

Siri Langseth mener på sin side at fengslingen er både krenkende og belastende for sin klient.

– Dette er en enorm belastning for henne, særlig når dette skjer rett før hovedforhandlingen som også blir svært belastende, sier hun.

En strategi

De tre barna sin bistandsadvokat, Gunhild Lærum, mener det ikke spiller noen rolle hvem som har ønsket kontakt med hvem.

Når det handler om barn og foreldre mener hun det er åpenbart at en sårbart barn har ønske om kontakt med mor.

Hun påpeker imidlertid at det er den voksne som har besøksforbudet som har ansvaret for at det opprettholdes.

Lærum er også overbevist om at uttalelsene om at det er gutten selv som ville oppsøke moren er et ledd i en strategi om å svekke guttens troverdighet.

Hun forteller at hun er kjent med opptak som er gjort av telefonsamtaler mellom mor og sønn. Lærum tror at forsvaret planlegger å presentere dette i retten.

– Jeg tror at dette er et forsøk på å sverte barnets troverdighet i retten, og et forsøk på å vise at barna ikke er traumatisert, sier Lærum.

Artikkeltags