Omkom i tunnelkrasj

ÅPNE FLAMMER: Isolasjonen i tunnelveggen og taket tok fyr etter at en bil kjørte inn i tunnelveggen og begynte å brenne. Brannvesenet jobber nå med å stoppe spredningen av brannen. FOTO: ROAR LØKKEN

ÅPNE FLAMMER: Isolasjonen i tunnelveggen og taket tok fyr etter at en bil kjørte inn i tunnelveggen og begynte å brenne. Brannvesenet jobber nå med å stoppe spredningen av brannen. FOTO: ROAR LØKKEN

Artikkelen er over 8 år gammel

Bil kjørte i tunnelveggen og tok fyr. Én person er funnet omkommet. Kollisjonen førte til brann i tunnelveggen. Begge løp i Eidsvolltunnelen er stengt for all trafikk.

DEL

En bil på vei nordover gjennom EIdsvolltunnelen kjørte ved 02.30-tida i natt inn i tunnelveggen ved en havarilomme. I sammenstøtet tok bilen fyr.

– Vi rykket først ut til en melding om bilbrann, men det viste seg altså at bilen først hadde truffet veggen. Da brannvesenet fikk slokket brannen ble en person funnet omkommet i bilen, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til rb.no.

Ingen vitner til ulykken

Ifølge politiet var det ingen vitner til selve ulykken. Brannvesenet opplyser at brannen i bilen var slokket ved 02.50-tiden.

Bilen som er helt utbrent, skal ifølge politiet ikke være hjemmehørende på Romerike.

– Men avdøde er ennå ikke identifisert, sier operasjonsleder.

Ukjent årsak

Politiet vet foreløpig ikke årsaken til ulykken.

– Siden det ikke var noen vitner til selve ulykken, vet vi heller ikke noe om årsaken. Men det håper vi den videre etterforskningen kan gi svar på, sier Strømsborg.

Stengt

Både nordgående og sørgående løp var i natt stengt på grunn av røykutvikling.

Ved 05-tiden tirsdag morgen ble sørgående løp åpnet for trafikk.

– Trafikkulykken er som sådan mer eller mindre ryddet nå, men det er ganske store skader inni tunnelen som følge av sammenstøtet og brannen, og det jobbes fortsatt i tunnelen. Den vil være stengt en god stund framover, sier operasjonslederen.

Brann i isolasjonen

Ved 07.30-tiden opplyser brannvesenet at det er varmeutvikling i isolasjonen i tunnelen og at en gravemaskin er i ferd med å rive ned deler av taket.

Ved 08.20-tiden har brannvesenet fortsatt ikke kontroll på varmen i tunnelen, og det brenner i isolasjonen. Blant annet blir det observert åpne flammer, og brannen sprer seg.

08.35 får rb.no opplyst at sørgående løp igjen er stengt for trafikk.

Brannsjef John Arne Karlsen i Eidsvoll og Hurdal brannvesen opplyser til rb.no ved 09.40-tida at de nå har håp om å stoppe spredningen av brannen.

– Det ser nå ut som det skal være mulig å stoppe brannen. Vi har laget et felt sør for ulykkesstedet der vi håper å få stoppet spredningen. Vi bruker varmesøkende kamera, og nordover ser det ikke ut som det er varme mer enn 30 meter fra ulykkesstedet, sier Karlsen til rb.no.

Ved 11.50-tiden kan brannsjefen fortelle at de har kontroll på brannen.

– Det virker nå som vi har fått stoppet spredningen. Nå er det bare litt røykutvikling i området hvor bilen kolliderte. Men vi bruker varmesøkende kamera for å følge med på varmeutviklingen, sier Karlsen.

Omkjøring

Trafikken blir nå dirigert om på den faste omkjøringsruta.

– Det er lagt til rette for omkjøring med både lys og skilter i forbindelse med anleggsarbeidene som har vært på stedet, så omkjøringen skal fungere greit, sier operasjonslederen.

Det er ventet at nordgående løp i Eidsvolltunnelen vil være stengt i flere måneder.

rb.no følger saken!

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags