Nytt avslag for Vo

Artikkelen er over 13 år gammel

Vietnamesiske Thien Thi Vo har nok en gang fått avslag fra Utlendingsdirektoratet (UDI) på søknaden om oppholds- og arbeidstillatelse i Norge.

DEL

– Jeg har klaget vedtaket inn for Utlendingsnemnda (UNE). Jeg har også bedt om utsatt iverksetting i påvente av ny behandling, slik at hun får bli i landet mens klagen behandles, opplyser advokat Nils Edvard Thorsted Stenersen til RB.

Historien om Vo som risikerte å bli sendt ut av landet vakte sterke reaksjoner i januar i fjor. Den 28 år gamle kvinnen mistet sin åtte uker gamle datter i 2004, og jenta er begravet ved Nittedal kirke. Moren frykter at hun aldri får se graven igjen hvis hun sendes ut av Norge.

– Det er en rekke menneskelige hensyn som skulle tilsi at hun får bli. Som skilt kvinne har hun svært begrensede muligheter i hjemlandet. Dessuten har hun kjøpt seg egen leilighet i Oslo, og hun får ros av arbeidsgiveren for jobben hun gjør. Vo er en type innvandrer vi trenger i dette landet, mener Stenersen.

Tidligere leder i Stortingets kommunalkomité, Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), engasjerte seg i saken til Thien Thi Vo for et drøyt år siden.

– Da satt hun i opposisjon, nå er partiet hennes i regjering. Jeg tar for gitt at Meltveit Kleppa fortsatt vil engasjere seg, nå som hun virkelig har mulighet til å påvirke, sier Stenersen.

Artikkeltags