StatoilHydros reklamekampanje "Morgendagens helter" ruller på tv om dagen. Filmene viser en rekke treningsivrige barn i hovedrollene - blant dem Marius Bratli fra Garderåsen.

– Jeg lå rett ut på sofaen etter en skøytetrening og ventet på sportsnyhetene da jeg så den for første gang. Den kom litt overraskende på meg. Og jeg begynte faktisk å le, forteller 10-åringen som imidlertid føler seg stolt over sitt eget bidrag.

– Filmen er kjempebra. Og jeg tror mange som ikke trener så mye kanskje får lyst til å trene etter å ha sett den, sier den unge skøyteløperen.

Audition

Marius var en av fire fra Aktiv skøyteklubb som ble plukket ut til audition på Valle Hovin. Og etter å ha overbevist med sin skøyteteknikk, bar ferden videre til Tana hvor det i april både var snø og is.

– Det var en kjempeopplevelse. Alt rundt hele opplegget var helt supert, selv om isen ikke var helt bra, forteller Marius, som hadde med seg mamma og bestemor under innspillingshelgen.

Gjenkjent

Scenen med Marius varer kun noen sekunder mens han går på skøyter bak en traktor som måker snø. Men ansiktet er godt synlig. Og flere av klassekameratene har dratt kjensel på Garderåsen skoles nye "tv-kjendis".

– Jeg synes det er kult å være på tv. Men det morsomste er at de tok med en skøyteløper på filmen, sier 6.klassingen.

For blant jevnaldrende i Fet kjenner han ikke en eneste som går aktivt på skøyter. Marius må selv reise til Oslo hvor han trener tre ganger i uken.

– Jeg spiller fotball også. Men det er morsommere å gå på skøyter. Og jeg tror kanskje flere får lyst til å begynne når de ser filmen, sier Marius.

Allerede som treåring kastet han seg ut på isen.

– Det var jeg som dro han med, forteller mamma Hege Bratli som selv har vært aktiv i skøytemiljøet.

Drømmer

Det er på de små scenene de store drømmene skapes. Slik lyder budskapet i reklamefilmen til StatoilHydro. Marius selv drømmer om å bli like god som sprinteren Shani Davies. Han har selv møtt sitt idol og fått autografen.

– Marius er en ivrig og god skøyteløper. Men det er litt tilfeldig at det ble akkurat han som fikk være med i filmen, forteller Hege Bratli.