Norges tøffeste olabil

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Kristine Hansen (10) fra Lørenskog har landets aller tøffeste olabil.

DEL

Det fikk hun bevis for under olabil-NM i Bø i Telemark i helga.

Norgesmesterskapet for olabil ble arrangert i Bø i Telemark denne helga. Totalt 60 olabiler fra hele landet sto på startstreken og konkurrerte i klassene om raskeste olabil og tøffeste olabil.

I klassen for tøffeste olabil var det Kristine Hansen (10) fra Lørenskog som stakk av med pokalen, for sin hvite boble.

– Det var kjempemoro å være med, og gøy fordi jeg vant, sier Kristine.

Kristines olabil er en hvit boble med røde og blå fartsstriper, med nummeret 53 på siden. Bilen er en kopi av bobla "Herbie", som er kjent fra en rekke barnefilmer.

Intet fartsfantom

Men selv om Kristines hvite olabil-boble er Norges tøffeste å se på, er den slett ikke noe fartsfantom.

– Det var gøy å være med og kjøre også, men jeg kom ikke til finalen, for olabilen min går ikke så fort. Da jeg kjørte ut fra startrampen, subbet bilen nedi bakken. Men jeg kom videre fordi den var så fin, sier Kristine.

Selve vinnerpokalen, det håndfaste beviset på at Norges tøffeste olabil kommer fra Lørenskog, har Kristine planer om å plassere i kjelleren, sammen med alle de andre trofeene hun og de andre medlemmene i det som nok kan kalles Lørenskogs olabil-familie har samlet.

Kristine vant i tillegg en triksesykkel for at hennes bil ble kåret til den fineste under NM.

Hun forteller at det tok rundt en måned å bygge bilen, og at det var pappa Bjørn Erik Hansen som sto for byggingen.

– Men jeg hjalp til litt, og malte hele bilen selv, sier Kristine.

Jentene gikk til topps

Alle de 60 deltakerne mellom seks og 13 år som var samlet under olabil-NM i Bø i Telemark i helga hadde kvalifisert seg til mesterskapet i lokale olabilløp i én av de to klassene; for raskeste eller tøffeste olabil.

Og det var jentene som tok hjem pokalene i årets utgave av olabil-NM. I tillegg til at Kristine Hansens olabil, var olabilen til Sabrina Hjort fra Egersund den raskeste gjennom løypa. Hun kjørte gjennom den 350 meter lange bakken på bare 26,84 sekunder.

Artikkeltags