Norges første oppblåsBAR

Artikkelen er over 7 år gammel

Driverne av Åsen pøbb i Åsgreina blåser seg skikkelig opp under neste helgs Nannestad-festival.

DEL

Da driverne av Åsen pøbb fikk ansvaret for serveringen under neste helgs Nannestad-festival, syntes Kjell-Erik Dahl det ble for kjedelig å sette opp et standard hvitt partytelt. Han googlet «oppblåsbar pub». Det ga resultater i umiddelbar nærhet.

Luftig design på Dal

– Her var det et firma på Dal som faktisk kunne skaffe en oppblåsbar pub!, stråler Dahl sammen med pubkollega Bjørn Myhrén der de øver seg på å blåse opp baren som skal plasseres ved siden av festivalens hovedscene i Nannestad sentrum lørdag 8. juni.

Eddy Berby-Andersen fra Jessheim, som driver firmaet Luftdesignfabrikken på Dal på fjerde året, instruerer karene i hvordan man får en fiks ferdig pub som er sju meter høy og 52 kvadratmeter stor opp på bare 30 sekunder.

Kraftige vifter og strøm må til, men til gjengjeld har man da en pub som skal kunne tåle det meste av vær og vind. Innendørs finnes bardisk, og til og med egen peis. Luftpeis, selvsagt.

– Puben kom fra fabrikken i Romania i går, og er Norges første, kan Eddy fortelle.

Til vanlig leier han ut hoppeslott, oppblåsbare reklameeffekter og partytelt. Egentlig satt han bare og ventet på at noen skulle etterspørre en oppblåsbar pub. Og det skjedde altså for en fire-fem uker siden.

– Fra puben skal vi servere øl, vin, rusbrus, mineralvann, is og mat festivallørdagen, forteller Dahl og legger til at det blir 300 kvadratmeter med uteservering rundt luftslottet.

Publivet har tatt av

Åsen pøbb i Åsgreina reåpnet 1. desember i fjor etter åtte års dvale i tappekranene. Det er Rune Sveen, Bjørnar Myhrén og Kjell-Erik Dahl som holder puben åpen annenhver lørdag og annenhver måned for lønningspils. Rundt 100 mennesker er i snitt innom hver åpningskveld.

– I tillegg arrangerer vi rundt tre barnediscobursdager i uka. Det har tatt helt av, kan pubdriverne konstatere.

– Vi ønsker jo å bygge opp et image rundt Åsen pøbb. Det gjør vi nå ved å frakte et oppblåsbar pub til Nannestad-festivalen. Vi vil gi folk noe å snakke om! Denne baren skal bli en attraksjon og et treffpunkt under festivalen, fastslår Dahl.

OppblåsBARens eier, Eddy, sier han ikke leier ut puben til hvem som helst.

– Det må være edrue, ansvarlige, voksne mennesker, understreker han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken