Norges beste tryllekunstner

FORBLØFFER NÆRINGSLIVSLEDERE: Ett av Rune Carlsens mange triks overfor næringslivsledere er å putte sin iPhone i et glass med vann. Telefonen virker like godt etter flere minutter i vannet. Begge foto: Roar Grønstad

FORBLØFFER NÆRINGSLIVSLEDERE: Ett av Rune Carlsens mange triks overfor næringslivsledere er å putte sin iPhone i et glass med vann. Telefonen virker like godt etter flere minutter i vannet. Begge foto: Roar Grønstad

Artikkelen er over 8 år gammel

Landets beste tryllekunstner heter Rune Carlsen og bor på Fetsund. Nå har han blitt Norgesmester i trylling for fjerde gang på rad.

DEL

– Det er alltid hyggelig å vinne en slik konkurranse, men det krever også mye trening og innøvelse av nye triks og kunster, sier den nybakte NM-vinneren til Romerikes Blad.

  • I videovinduet over kan du se noen eksempler på trylleferdighetene til Rune Carlsen!

Inspirert av bestefar

– Hva var det som gjorde at du begynte å interessere deg for trylling?

– Jeg hadde en bestefar som kunne noen trylletriks. Som guttunge ble jeg så imponert over dette at jeg etter hvert begynte å lære litt om trylling selv. Det fortsatte jeg med som voksen og nå har jeg klart å gjøre tryllingen til et levebrød, sier Carlsen.

– Jeg opptrer også i bryllup, på fest, julebord, messer og overfor samlinger i næringslivet. Det er faktisk et marked for tryllekunstnere utover de mesterskapene som blir arrangert på dette området.

– Nå har de såkalte «Magiske Timer 2011» nettopp blitt arrangert og dette tilsvarer egentlig et Norgesmesterskap. For fjerde år på rad vant jeg klassen for Closeup-magi for seniorer. Det var mitt fjerde mesterskap og jeg fikk dermed et napp i den nye vandrepokalen som er satt opp i klassen. Den forrige vandrepokalen har jeg tidligere vunnet til odel og eie, sier Carlsen.

Rune Carlsen har tidligere blitt nordisk mester i sin klasse. Han har også deltatt i VM i trylling i Beijing og i EM i Blackpool, begge steder med svært hederlig resultat. Nå forbereder han seg til neste års verdensmesterskap som skal gå av stabelen i England.

Overraskelser og humor

– Hva er dine spesialiteter på tryllingens område?

– Vi kan si at jeg har satset på det som mange vil kalle uforklarlige hendelser, gode ferdigheter med kortstokken og overraskende effekter i kombinasjon med humor.

– Mange næringslivstopper, som ofte har det meste av livet sitt lagret på en iPhone, blir svært overrasket når jeg putter telefonen i et vannglass og lar den ligge der en stund – før jeg plukker den opp og tar en rask telefonsamtale.

– Dagens tryllekunster handler altså om å gjøre uventede ting?

– Ja, men slik har det alltid vært. Forskjellen er bare at nå blir det gjort litt annerledes, sier Rune Carlsen.

Artikkeltags