Noen fjernet flere av hjulboltene på ordførerens bil

 FOTO: LISBETH ANDRESEN

FOTO: LISBETH ANDRESEN Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen mener hun er utsatt for sabotasje etter sitt engasjement i saken om Thien Thi Vo.

DEL

I slutten av forrige uke la Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) merke til at det ristet kraftig i bilen under en tur til Gardermoen. Ifølge lokalavisa Varingen trodde hun det var snakk om ødelagte hjullagre.

Men da mannen hennes sjekket bilen på en bensinstasjon litt senere, manglet tre av til sammen fem hjulbolter i venstre forhjul. De to gjenværende var løsnet. På høyre bakhjul var alle fem hjulmutterne løsnet, men ikke fjernet.

Det til tross for at hendelsen skjedde før de hadde byttet til vinterdekk.

– Dette kunne ha gått veldig galt. Jeg merket at bilen min oppførte seg merkelig. Og fikk sjokk da jeg oppdaget at det skyldtes at noen hadde fjernet hjulboltene, forteller en tydelig preget ordfører Hilde Thorkildsen til Varingen, som først omtalte saken.

Hun og kommunekasserer Marius Trehjørningen skulle til Gardermoen da de oppdaget sabotasjen.

– Det skranglet litt da jeg kjørte hjemmefra. Da vi kom ut på E6 raslet det noe sykt. Marius lurte på om det kunne være hjullagrene. Jeg parkerte på Gardermoen, og sa til min mann – som kom fra Nord-Norge og skulle overta bilen – at han måtte sjekke dette. Han konkluderte med en gang med at dette slett ikke skyldtes hjullagrene, forteller Thorkildsen til Romerikes Blad.

Da ordførerens mann stanset ved første bensinstasjon, så han at tre av boltene var fjernet, mens altså sju andre var løsnet.

Truet på e-post

Den skremmende hendelsen skjedde bare to-tre uker etter at Thorkildsen ble truet per e-post. Det skal være snakk om flere hatmailer.

– Det er selvsagt ikke noe artig å få slike e-poster. Jeg har ingen formening om saken selv, men politiet mener hendelsene har en sammenheng, forteller ordføreren til RB.

Politiet har også satt episodene i sammenheng med Thien-saken. Thorkildsen har vært en av nittedølene som har kjempet sterkest for at Thien Thi Vo skulle få bli i Norge. Thien ble tidligere i måneden hentet, stripset og sendt til Vietnam av politiet, etter at norske myndigheter avviste hennes søknader om å få bli landet.

Som om ikke det er nok, så har familien Thorkildsen også opplevd enda en merkelig hendelse i løpet av de siste to ukene. Huskatten kom nemlig hjem med en svær sluk festet mellom den ene labben og buken.

– Vi vet jo ikke om det kan ha noen sammenheng, men vi nevnte det for politiet da de spurte om vi hadde opplevd noe annet mistenkelig, forteller ordføreren.

– Har ingen uvenner

Hun kommer ikke på noen andre hendelser enn Thien-saken som kan settes i sammenheng med trusselbrevene og bilsabotasjen. Hun nærmest utelukker at det kan være politiske saker som kan motivere handlingene.

– Jeg kan ikke komme på noe annet. Jeg har heller ingen uvenner, slår hun fast.

Hendelsen er anmeldt og lensmann Bjørn Bratteng uttaler at de ser alvorlig på saken.

– Vi har mottatt to anmeldelser fra ordføreren. Den ene går på e-post-sjikane og ble først meldt inn for om lag fire uker siden. For en uke siden kom anmeldelsen om hjulboltene. Vi ser alvorlig på hendelsene og mener at de samme som står bak e-postene står bak bil-sabotasjen, sier Bratteng til rb.no.

Han utelukker at hjulboltene kan ha løsnet uten at noen har fysisk skrudd dem løse. Han mener skadepotensialet var stort.

– Alle kan tenke seg til at dette ikke er noen trivelig affære. Skulle hjulet ha falt av under fart kunne konsekvensene vært store, forteller lensmannen.

– Har dere mistenkte i saken?

– På nåværende tidspunkt har vi ikke det. Vi etterforsker sakene og er i ferd med å forsøke å spore opp avsenderen av e-postene, sier han.

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags