Gå til sidens hovedinnhold

Nav-bruker amok med brekkjern

Artikkelen er over 9 år gammel

Nav-brukeren skal ikke ha fått utbetalt det han forventet da han begynte å knuse ting rundt seg.

Den dramatiske episoden på Nav-kontoret i Lillestrøm skjedde onsdag ettermiddag.

– Vi ble oppringt av en av de ansatte på Nav, situasjonen var dramatisk, men raskt under kontroll da vi var der, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt.

Politiet var på stedet kun få minutter etter oppringingen og den pågrepne 40-åringen fra Skedsmo sitter i arresten.

– Var truende

Leder for Nav-kontoret i Helsebygget i Lillestrøm, Jan-Henrik Karlsen, forteller at ingen ble fysisk skadet i episoden. Han forteller at de ansatte ved kontoret er kurset i å håndtere slike situasjoner.

– Jeg kjenner ikke hele bakgrunnen, men han hadde et brekkjern og begynte å gå løs på noen ruter og en vegg inne på kontoret, sier Karlsen.

Ifølge et vitne til episoden skal han ha blitt nektet en utbetaling da det ble for mye for Skedsmo-karen, som for tiden står uten fast bopel.

Nedgang

Selv om onsdagens episode var dramatisk, er det ikke første gang brukere ved Nav har tydd til vold og trusler når de har vært uenige med de Nav-ansatte. Romerikes Blad har tidligere omtalt flere lignende hendelser.

– Heldigvis ser vi en klar nedgang av hendelser som dette. Det er vi glade for og vi håper den positive utviklingen fortsetter, sier Jan-Henrik Karlsen.

Han mener kursing av ansatte er viktig i det forebyggende arbeidet.