Nabokrangel om snømåking endte i politiutrykning

ENDTE I HÅNDGEMENG: To naboer klarte ikke å bli enige om snømåkingen i nabolaget. Det endte med at en skremt tredje nabo ringte politiet - som måtte megle mellom snømåkerne.   ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX

ENDTE I HÅNDGEMENG: To naboer klarte ikke å bli enige om snømåkingen i nabolaget. Det endte med at en skremt tredje nabo ringte politiet - som måtte megle mellom snømåkerne. ILLUSTRASJONSFOTO: SCANPIX

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er så barnslig som det kan få blitt.

DEL

Ved 11-tida lørdag formiddag ringte en bekymret nabo i Eidsvoll til politiet på Romerike. Naboen var bekymret for to andre naboer som var i tottene på hverandre.

– De kranglet altså om snåmåking. Den ene parten mener naboen skuffer snøen over til han. Den andre naboen er ikke enig og mener naboen skuffer snøen den andre veien, sier operasjonsleder Patrick Solberg i Romerike politidistrikt til rb.no.

Det endte med håndgemeng der begge parter beskylder hverandre for å ha dyttet. Da politiet kom roet heldigvis gemyttene seg.

– Ikke god ressursbruk

Operasjonsleder Solberg er ikke imponert over naboskapet.

– Det er så barnslig som det kan få blitt. At politiet må megle mellom voksne folk som måker snø er ikke god ressursbruk, slår han fast.

Saken vil ikke få konsekvenser for de to hisige naboene. Saken vil ikke bli fulgt opp av politiet.

– Nei, dette er over for vår del. Det kan det hende naboforholdet også er, sier Solberg.

«Med fienden vegg i vegg»

At nabokrangler kan eskalere er på ingen måte noe nytt fenomen.

Samfunssredaktør Lars M. J. Hansen i Romerikes Blad skrev i en kronikk: «Vi vokter eiendommene våre som dyrebare skatter og kjemper med nebb og klør».

Videre skriver han:

«Nabofeider er langvarige og ender sjelden i forsoning. Folk bruker tid og destruktive krefter på å holde krigen i gang. Noen nabokrangler går i arv fra generasjon til generasjon og forringer de involvertes livskvalitet. Med fienden vegg i vegg får man jo aldri fred og fri. Naboer, det er tid for forsoning!»

Artikkeltags