Nå vil legene vekke Julie (12) fra koma

HENTET AV LUFTAMBULANSE: Den 12 år gamle jenta ble fraktet til Ullevål universitetssykehus etter påkjørselen.  FOTO: MARIA SCHILLER TØNNESSEN

HENTET AV LUFTAMBULANSE: Den 12 år gamle jenta ble fraktet til Ullevål universitetssykehus etter påkjørselen. FOTO: MARIA SCHILLER TØNNESSEN

Artikkelen er over 5 år gammel

12-åringen ble lagt i kunstig koma etter å ha blitt påkjørt. Tirsdag planlegger legene oppvåkning.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

12 år gamle Julie Hejtmanek havnet kritisk skadet på Ullevål sykehus etter en påkjørsel på Auli tidligere denne uken.

Skadene var så alvorlige at legene ved sykehuset bestemte seg for å legge henne i kunstig koma.

– Hun ligger fortsatt i kunstig koma, men vi har fått mange gode nyheter i det siste. Situasjonen har vært kritisk i flere dager, men fredag ble Julies tilstand nedgradert til alvorlig, men stabil. Lørdag hadde vi også et møte med legene der de fortalte at de planlegger oppvåking tirsdag, sier faren Jørn Hejtmanek.

Hodeskadene bedre

Det er ifølge familien ikke påvist alvorlige hodeskader, men noen blødninger. Disse har nå begynt å gå tilbake.

– Medisinbruken mot hodetrykket er også trappet kraftig ned. Vi er sjeleglade for alle forbedringer, selv om legene har gjort oss oppmerksomme på at vi ikke vet hvordan hun vil være når hun våkner opp. Det vil uansett være en lang prosess hun må gjennom med opptrening. Vi er likevel veldig happy, sier han.

Før tirsdagens planlagte oppvåking, skal også legene gjennomføre en operasjon i beinet til trafikkofferet.

– Siden hun da må legges i narkose, så lar de henne ligge i kunstig koma noen dager til. Slik slipper hun påkjenningen med en ny operasjon, sier Hejtmanek.

Får massiv støtte

Den nærmeste familien opplever massiv støtte både fra øvrig familie, venner og folk i nabolaget der Julie bor.

– Vi får veldig mange støttemeldinger. Vi har blant annet opprettet en intern Facebook-side der det nå er 200 støttemedlemmer. Vi har avvist en rekke personer fordi vi ikke vet hvem de er, sier han.

Familien ønsker selv å informere om 12-åringens situasjon gjennom media.

– Dette berører mange som ønsker informasjon i saken. Da synes vi det er greit at informasjonen som kommer ut er så nøyaktig som mulig.

Klandrer ikke føreren

Familien til 12-åringen var så sent som lørdag i kontakt med føreren av ulykkesbilen – en 28 år gammel kvinne fra Nes.

– Vi klandrer ikke henne for det som skjedde. Hun har det veldig fælt nå, og vi mener det er viktig å ha kontakt med henne for å informere om framgangen. Det å være sjåfør an en slik ulykkesbil må være like ille som å være pårørende. Vi tok tak i dette allerede på ulykkeskvelden, og vi føler sjåføren har hatt godt av dette, sier Hejtmanek.

Artikkeltags