– Nå skal vi ut i krigen

Artikkelen er over 8 år gammel

Aps fylkesleder i Akershus, Sverre Myrli, er langt fra fornøyd med en oppslutning på 28,3 prosent.

DEL

– Resultatet på målingen er ikke overraskende. Men det er altfor dårlig med en tilbakegang fra forrige valg. Vi starter en minivalgkamp allerede til uka. Jeg ønsker vi kommer ut av det politiske vakuum vi er i, og begynner å diskutere politikk, skole- og eldreomsorg. Jeg tror ikke folk vil ha en storslått privatisering på disse områdene. Det året som gjenstår før valget skal vi få fram de politiske forskjellene. Her har vi en stor jobb å gjøre, og jeg tror vi vil vinne på det, sier Myrli.

Kristin Stanger, en av toppkandidatene til Akershus Sp, sier at 2,5 prosent oppslutning i målingen; «ikke er noe særlig». Det er en tilbakegang på 0,6 prosent fra valget i 2009.

– Vi må bli enda tydeligere på hva som er vår politikk. Ulvebestanden på reguleres uten at vi utrydder den, og vi må ta marka i bruk til boligbygging. Jeg tror folk, også i Akershus, vil komme til den samme erkjennelse etter hvert. Senterpartiet går foran og tør ta den debatten, selv om det ikke er noe stemmesanker-saker, sier Kristin Stanger.

Venstres stortingskandidat fra Akershus, Borghild Tenden, er fornøyd med Venstres framgang.

– Dette er en god og hyggelig start. Men vi skal videre opp, sier hun.

Venstre har i dag bare stortingsrepresentanter fra Oslo og Akershus. Det tror Tenden skyldes at partiets kandidater har jobbet beinhard her.

– Jeg tror at en målrettet jobbing har gitt resultater. Nå vil vi jobbe hardt for Ahus-bane og intercity-trafikk på Østlandet. Det håper vi også skal gi gode resultater videre, sier Tenden.

Venstre har lik oppslutning i alle tre regioner i Akershus.

Artikkeltags