Mor tok med seg sønnen (9) i døden

Artikkelen er over 14 år gammel

For kort tid siden fikk Nes-kvinnen vite at hun var alvorlig syk. Fredag tok hun ifølge politiet livet av sin ni år gamle sønn og seg selv.

DEL

De svært tragiske dødsfallene skjedde fredag, på en landbrukseiendom i Sørum kommune. Den avdøde kvinnen og sønnen ble funnet av en gårdbruker.

Romerikes Blad får opplyst at de ble funnet i en bil. De døde etter all sannsynlighet av kullosforgiftning.

– De avdøde skal obduseres, med tanke på å fastslå den endelige dødsårsaken. Vi behandler dette som drap og selvdrap, og har ingen andre teorier, opplyser politiadvokat Ellen A. Ilstad i Romerike politidistrikt.

Kvinnen hadde ifølge politiet aleneomsorgen for sønnen, som var hennes eneste barn. Niåringens far og de andre pårørende er varslet om tragedien.

Undersøkt av lege kvelden før

Ifølge lensmann Toril Nervik Nilsen i Sørum tok gårdbrukeren umiddelbart kontakt med politiet etter funnet:

– Vi varslet luftambulansen som også rykket ut. Det ble imidlertid raskt konstatert at det var for seint.

Nervik Nilsen opplyser at politiet mener dødsfallene fant sted fredag morgen, eller tidlig på formiddagen.

Så sent som torsdag kveld var politiet i kontakt med kvinnen for å forsikre seg om at hun hadde det bra.

– Etter at hun fikk den alvorlige sykdomsdiagnosen har hun fått tett oppfølging fra både lege og politiet. Hun er flere ganger blitt oppsøkt og målet har vært å hjelpe henne gjennom den vanskelige situasjonen. Fredag klarte imidlertid ingen å forhindre det tragiske som skjedde, sier politiadvokat Ellen A. Ilstad.

Sent torsdag kveld mottok politiet den første bekymringsmeldingen om kvinnen. Meldingen kom fra personer som var bekymret for hva hun kunne være i stand til å gjøre. En patrulje reiste derfor hjem til henne. Det endte med at en lege ble tilkalt og kvinnen ble undersøkt – uten at det ble funnet grunn til sykehusinnleggelse.

– Situasjonen torsdag kveld førte til utrykning med lege. Det var ikke hennes fastlege, men vakthavende lege som undersøkte henne. Verken patruljen eller legen kjente til kvinnens situasjon fra tidligere, men hun var denne kvelden rolig og grei, opplyser lensmann Helge Tamburstuen ved Nes lensmannskontor.

Psykologavtale

Han opplyser at dette var aller første gang politiet har mottatt en bekymringsmelding av denne typen om kvinnen.

– Det ble da bestemt at hun skulle følges opp av en bestemt psykolog fredag, forteller Tamburstuen.

Men fredag fikk ingen kontakt med henne. Så kom meldingen om at sønnen ikke hadde møtt på skolen. Politiet rykket ut til kvinnens bolig, som sto tom.

– Senere fikk vi beskjed om at de var funnet i bilen i Sørum, sier Nes-lensmannen.

Han ønsker overhodet ikke å kommentere om kvinnen og sønnens liv kunne ha vært reddet, dersom situasjonen hadde blitt håndtert på en annen måte.

Tamburstuen opplyser at han ikke kjenner detaljene rundt kvinnens sykdomsforløp, eller den alvorlige diagnosen hun nylig fikk.

– Vi har foreløpig ikke full oversikt over denne saken, sier han.

Kriseteam

Fredag kveld kalte ledelsen ved skolen niåringen var elev ved inn til hastemøte.

– Vi hadde behov for å komme med en kort informasjon til dem som sto dem nærmest, det vil si foreldrene i den aktuelle klassen, opplyser rektoren.

I helga vil skoleledelsen – sammen med kommunens kriseteam – legge en plan for hvordan de skal møte elevene når de kommer på skolen mandag.

– Dette er en veldig vanskelig og tung sak for mange. Målet er at vi skal få laget et solid opplegg, som vi mandag kan møte både ansatte og elever med, forteller rektoren.

Artikkeltags