Gå til sidens hovedinnhold

– Mistanken er styrket

Artikkelen er over 9 år gammel

Politiet har avhørt den knivstukne mannen i 30-årene på sykehuset. Etter det er mistanken mot den siktede 18-åringen styrket.

Fredag ettermiddag ble mannen i 30-årene, som ble knivstukket og forlatt ved Hellesjøveien i Sørum torsdag kveld, avhørt av politiet.

– Han opprettholder sin tidligere forklaring om hva som har skjedd, men utover det vil jeg ikke si så mye om hva han har forklart. Men mistanken mot siktede er styrket ut fra den forklaringen som er gitt, sier politiadvokat Åsmund Yli til rb.no.

Vuderer å utvide siktelsen

Politiet vil i helgen fortsette med flere oppfølgingsavhør av både fornærmede og den siktede 18-åringen, som ble pågrepet i Nannestad natt til fredag.

18-åringen er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

– Vi vurderer fortløpende om siktelsen skal utvides, og vil i løpet av helga ta stilling til om han blir framstilt for varetektsfengsling, sier Yli.

Funnet bil

Krimteknikere var torsdag kveld på stedet der mannen i 30-årene fra Ullensaker ble funnet. Politiet har også sikret seg et kjøretøy som tilhører den knivstukne mannen.

– Denne bilen ble ikke funnet der fornærmede ble funnet, men et helt annet sted, sier Yli.

Kan være flere involverte

– Betyr det at knivstikkingen også kan ha skjedd et annet sted?

– Det er noe av det vi jobber med å få klarlagt. Her kan det være flere involverte personer, sier Yli.

Politiet har ennå ikke funnet kniven de mener ble brukt.

Tøff situasjon

Mannen i 30-årene ble funnet på den avsiidesliggende Hellesjøveien i Sørum av to tilfeldig forbipasserende. De to tok seg av ham og fikk varslet politiet og ambulansen.

– Det var en tøff situasjon å havne oppi. Heldigvis var det to voksne mennesker som taklet det godt. Deres handlinger har nok vært avgjørende for at dette endte godt, sier lensmann Torill Nervik Nilsen ved Sørum lensmannskontor til rb.no.