Gå til sidens hovedinnhold

– Mishandlet kone og tre barn i 11 år

Artikkelen er over 10 år gammel

Gjentatte ganger i en elleveårsperiode skal den familievoldstiltalte mannen ha mishandlet sine tre barn og sperret kona inne på toalettet, slik at hun ikke kunne hjelpe barna.

– At mishandlingen strekker seg over en lengre periode, og at det er flere små barn som er fornærmet i saken, gjør dette til en alvorlig tiltale, fastslår politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt overfor Romerikes Blad.

Ifølge tiltalen fra statsadvokaten skal eidsvollingen i slutten av 40-årene ha mishandlet kona og deres tre felles barn, fysisk og psykisk, i en elleveårsperiode fra slutten av 90-tallet.

Barna var nyfødte da volden og truslene mot dem skal ha startet, og de var mellom seks og ni år gamle da den angivelige mishandlingen opphørte.

– Slo barna med stokk

Ved et tilfelle skal barnefaren ha tatt tak i det eldste barnet som lå i en overkøye, og dratt vedkommende ned fra køya over en uhøvlet sengehest, og deretter kastet barnet ut på asfalten.

– Da barnet gråt låste han døren, til tross for at barnet ikke hadde fått kledd på seg klærne, og nektet sin kone å gå ut for å trøste barnet, står det i et av tiltalepunktene.

De to eldste barna skal også ha blitt slått og stukket av faren sin, med en stokk med diameter på omtrent fire centimeter.

– Ved gjentatte anledninger i perioden, etter at han hadde latt sitt sinne gå ut over barna, sperret han sin kone inne på toalettet, slik at hun ikke kunne komme ut for å trøste dem, skriver påtalemyndigheten.

Påkjenning

10. mai starter rettssaken mot eidsvollingen i Øvre Romerike tingrett.

Moren og de tre barna har nå flyttet til en annen kant av landet. De fornærmedes bistandsadvokat, Anne Rita Meberg, forteller til Romerikes Blad at det blir en påkjenning for moren å møte eksmannen i retten.

– Det har gått lang tid fra saken ble anmeldt til den kommer for retten, og mine klienter har begynt å legge ting bak seg. Men det er klart at mange spor fra det som har skjedd fortsatt sitter i, utdyper Meberg.