Verken hurrarop, korpsmusikk, pølser, is eller brus kunne måle seg med det vakre, lille eventyret som utspant seg i fødeavdelingen på Ahus om formiddagen 17. mai.

Nøyaktig klokka 10.38 på Norges nasjonaldag kunne 50 centimeter lange og 3.090 gram tunge Michelle Joachimsen Repshus si hei til verden for første gang.

Spesiell innbygger

En av de første i køen for å ønske den nyfødte borgeren velkommen var ordfører Ole Jacob Flæten (Ap) i Skedsmo.

Statistisk sentralbyrå (SSB) har holdt kommunen oppdatert på når innbygger nummer 50.000 skulle komme til verden.

Og tilfeldighetene ville det slik at det ble Skedsmo-paret Ole Joakim Repshus (30) og Jeanette Joachimsens (26) førstefødte barn som ble den spesielle innbyggeren.

– Dette er fantastisk moro. Jeg var litt spent på om vi virkelig skulle få innbygger nummer 50.000 på nasjonaldagen. Så kommer Michelle som selve symbolet på milepælen. Godt jobbet, erklærer ordføreren i møte med det nybakte foreldreparet.

– Hun kom akkurat på termin og det var «bånn gass» gjennom hele fødselen. At hun er født på selveste 17. mai og samtidig blir innbygger nummer 50.000 er bare veldig gøy, sier en litt sliten men glad mamma, få timer etter fødselen.

Fikk fødselsgaver

Flæten var langt fra tomhendt da han besøkte den nybakte familien på Ahus i går kveld.

Med seg hadde ordføreren en sprek sparkesykkel til den lille, en sykkelbok til de voksne og sist, men langt fra minst; ett helt års barnehageplass for Michelle på kommunens regning.

– Oi, jøss! Det kommer godt med, både sykkelen og barnehageplassen, smiler foreldrene.

– Sykkelen og boka er en gave fra Syklistenes Landsforening, fordi Lillestrøm er sykkelbyen, mens barnehageplassen er kommunens gave til dere, forklarte Flæten.

Nytt familieliv i vente

Begge foreldrene er selv oppvokst i Skedsmo, og har nettopp bygd nytt hus i kommunen. Nå er de klare til å ta fatt på framtiden som en familie på tre.

– Vi trives veldig godt her, og det er her vi vil bo. Skedsmo er sentralt, samtidig som det er fredeligere enn i Oslo. Vi gleder oss til at Michelle skal vokse opp her, sier Ole Joakim.

Ordføreren lover familien mye å se fram til som skedsmosokninger i årene som kommer.

– Jeg tror Skedsmo og Lillestrøm vil være blant de viktigste byområdene i nærheten av Oslo. Med et aktivt og variert kultur- og næringsliv, gode kollektivløsninger og mange rekreasjonstilbud, har Michelle mye å glede seg til som innbygger i Skedsmo, fastslår Ole Jacob Flæten.