Mette Tønder ny ordfører

KVINNER TIL MAKTEN: Mette Tønder (H) t.h, blir ny ordfører i Nittedal. Tone T. Johansen (Frp) blir varaordfører. FOTO: LISBETH ANDRESEN

KVINNER TIL MAKTEN: Mette Tønder (H) t.h, blir ny ordfører i Nittedal. Tone T. Johansen (Frp) blir varaordfører. FOTO: LISBETH ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Mette Tønder (H) blir ny ordfører i Nittedal.

DEL

Det eneste som kan rokke ved det er hvis noe helt uforutsett skulle komme opp i forhandlingen med de to andre partiene i intensjonsavtalen.

Nittedal Høyre er nemlig enig med Frp og Pensjonistpartiet i bygda om å bruke sitt flertall.

I en pressemelding heter det at de tre partiene skal stemme for at Nittedal kommune skal ha ordfører fra Høyre og varaordfører fra Fremskrittspartiet i perioden 2007 - 2011. Mette Tønder (H) blir dermed ordfører og Tone T. Johansen (Frp) blir varaordfører i Nittedal.

Gleder seg med måte

Mette Tønder tar ingenting for gitt ennå og er nok kanskje litt forsiktig når hun sier til rb.no at hun vil vente til 10. oktober med å kalle seg ordfører.

– Jeg gleder meg veldig, men nå skal det først spikres, sier hun.

– Jeg har ikke helt klart å vende meg til tanken ved faktisk å være ordfører, men den følelsen kommer, sier høyrepolitikeren, som er glad for å bli den første kvinnelige ordføreren i Nittedal på 16 år.

LES OGSÅ: Mot skifte i Nittedal

Mye H-politikk

Partene i intensjonsavtalen skal nå inn i forhandlinger om hvordan Nittedal skal styres og drives.

– Eiendomsskatten, som det har vært snakket mye om i valgkampen skal bort. Det kommer nittedølene til å merke. Samtidig ønsker jeg som Høyre-politiker at vår politikk skal være preget av Høyre-prinsipper. Men dette skal det forhandles om fram til 10. oktober, sier hun.

Artikkeltags